Kontra

Rørt og vred Lærke Møller: Jeg er pissetræt af snak om skader

Lærke Møller er gæst i denne uges udgave af Kontra, hvor hun blandt andet taler ud om de mange skader, der har præget hendes karriere.

Se håndboldmagasinet KONTRA på TV 2 PLAY

Lærke Møller skrev i går kontrakt med Primo Tours Ligaens tophold, Team Esbjerg. Kontrakten blev underskrevet, selv om playmakeren netop nu kæmper for at komme tilbage fra en knæskade, hun pådrog sig i september sidste år.

Hendes karriere har båret præg af mange skader, som blandt andet har holdt hende ude af fire VM-slutrunder i træk samt et OL.

Derfor er det naturlige emne om Lærke Møller ofte alle skaderne, og den snak gør hun op med i magasinet Kontra, som sendes onsdag aften klokken 21:55 på TV 2 SPORT.

Når håndboldfans, eksperter og kommentatorer siger: ”Lærke Møller… det er hende, der hele tiden er skadet.” Hvad tænker du så?

- Man bliver bare så træt. Som jeg har sagt før: Ja, jeg har haft et par store skader før i min karriere. Jeg har spillet i ti år, og så har jeg bare lyst til at sige: Prøv lige at undersøge lidt mere omkring det, før du giver mig det der stempel, fordi du har læst et eller andet sted, at jeg har været skadet, siger Lærke Møller.

Hun mener, at medierne er med til at skabe billedet af en spiller, der altid er skadet.

- Jeg synes, mange af de der småting er blevet pustet sindssygt meget op over de sidste år, og det er det, jeg er pissetræt af, og jeg har det også bare sådan: Når jeg er tilbage fra den her skade, så gider jeg ikke snakke mere om det. Jeg vil se fremad og har mange år foran mig endnu, siger Lærke Møller.

- Drop alt det der og lad være med at puste så meget til det.

Med på en Skype-forbindelse fra hjemmet i Aalborg er også Lærke Møllers kæreste, fodboldspilleren fra AaB Thomas Enevoldsen.

Han har været med på tætteste hold, når Lærke Møller har skullet komme sig og genoptræne fra en skade.

- Jeg prøver at få hende i godt humør. Det er selvfølgelig det sværeste i sådan en periode, hvor der bliver frataget hende noget, som hun allerhelst vil. Det er at spille håndbold. Det er at træne hver dag og spille kamp i weekenden.

- Jeg må jo bare prøve så godt som muligt at holde hende i godt humør, og det synes jeg til dels, jeg er lykkes rigtig godt med.

Kærestens ord rørte tydeligt Lærke Møller, som du kan se i videoen her:

- Det betyder meget, at han spiller selv og ved, hvad det er for nogle følelser, man har. Der var et tidspunkt, hvor Thomas spillede i udlandet, og hvor han også han nogle ting at kæmpe med i forhold til en fodskade. Der ved man bare, hvordan hinanden har det og sørger for at planlægge nogle andre ting og hygge sig på en anden måde, når man ikke kan få det fix, man gerne vil have gennem sin egen sport.

- Der betyder han rigtig meget for mig.

Se Kontra onsdag aften på TV 2 SPORT klokken 21:55 eller on demand efterfølgende på TV 2 PLAY.