Håndbold

Dalmoses stjernespiller taget for doping: Vi er i chok

Christian Dalmose må undvære sin stjernespiller Anna Maria Orban resten af sæsonen i ungarske Siófok HC, da hun er blevet taget for doping. Morten Stricker / Scanpix Denmark

Den ungarske Siófok KC-stjernespiller Anna Maria Orban er blevet taget for doping. En sag, der chokerer holdets danske træner Christian Dalmose.

Den første kendte dopingsag i kvindehåndbold ruller sig ud i disse dage. 

Det drejer sig om Siófok KC-spilleren Anna Maria Orban, der til dagligt spiller under danske Christian Dalmose i den bedste ungarske række. Efter en kamp mod Gyor den 20. januar i år blev Orban taget i dopingkontrollen.

- Da jeg hørte det første gang, tænkte jeg: Det er jo ikke rigtigt. Det værste er, at det er vores absolut største stjerne.

- Hun er en rigtig dygtig spiller og et fantastisk menneske, som udgør 50 procent af vores hold. Så det er et kæmpe tab for os. Vi er i chok over det, siger Siófok-cheftræner Christian Dalmose til TV 2 SPORT.

Anna Maria Orban er blevet suspenderet med øjeblikkelig virkning og på ubestemt tid, mens hun venter på at få svar fra B-prøven af testen. 

Hvilket forbudt stof der er tale om, har klubben ikke meddelt noget om endnu. 

- Hvad der er gjort, og hvad der er sket – det ved jeg ikke noget om, lyder det fra Dalmose.

Orban, der har været topscorer adskillige sæsoner i den ungarske liga, siger følgende til klubbens hjemmeside:

- Jeg har aldrig taget doping bevidst. Jeg kunne aldrig finde på at gøre det.

Christian Dalmose har kun talt kort med sin spiller efter skandalen og har valgt at rette sin opmærksomhed mod den resterende del af sæsonen.

- Jeg håndterer det sådan, at det er en sag mellem spilleren og klubben. Mit fokus ligger hos de spillere, som er tilbage. De er klar til at træne og klø på. 

- Det har været hårdt for truppen, og det har været nogle hårde dage. Men for både holdet og jeg er det vigtigt, at vi kigger fremad. 

- Vi tager naturligvis kraftig afstand fra det, men omvendt er det en stor spiller, vi har mistet. Nu må vi kæmpe i resten af sæsonen med de spillere, vi har, lyder det fra Christian Dalmose.