Håndbold

Frygten bekræftet: Daniel Svensson igen ramt af kræft

Skjern-profilen er igen blevet ramt af kræft og er væk fra håndboldbanen på ubestemt tid

Daniel Svensson har fået den værst tænkelige besked.

Skjern-profilen er igen blevet ramt af kræft og er væk fra håndboldbanen på ubestemt tid, meddeler klubben i en pressemeddelelse.

Svensson har tidligere haft kræftsygdommen Hodgkins Lymfom - en sygdom, han stadig var i behandling for, da han blev tilbudt en kontrakt i Skjern i 2013. 

Svensson kom sig over sygdommen og vendte tilbage til håndboldbanen, men i begyndelsen af februar i år blev han igen sygemeldt, efter rutinetjek i december og januar havde vist nogle forhøjede kontroltal. 

Siden har Daniel Svensson været igennem i en række undersøgelser for at få bekræftet, om kræften var vendt tilbage. Nu har han fået beskeden: Du har lymfekræft og skal i straks i gang med en kemobehandling. 

- Det er frygteligt trist og uretfærdigt, at Daniel og hans familie igen skal ud i den helt stor kamp mod denne forfærdelige sygdom, siger Skjerns bestyrelsesformand Carsten Thygesen i pressemeddelelsen. 

- Der bliver for alvor brug for Daniels store fightervilje, og alle i Skjern Håndbold vil naturligvis bakke bedst muligst op omkring ham og familien, siger Thygesen.

Naturligt nok ved ingen lige nu, om Svensson en dag vender tilbage til håndboldbanen. 

 Lige nu er håndbolden sekundær. Daniel skal bruge al sin energi på behandlingen, der bliver rigtig hård. Men hans fighter egenskaber fra håndbolden tager han med ind i behandlingen.Når behandlingen skrider frem vil det være muligt at vurdere, hvornår han igen kan tænke i at tage håndboldskoene på, siger Svenssons agent Mads Winther fra People in Sport.

Daniel Svensson har kontrakt med Skjern til og med næste sæson.