Håndbold

Ung kanin og gammel kending i Gudmundurs trup før OL-kval

Andreas Holst Jensen i kamp for GOG Niels Husted / Scanpix Denmark

17 af de sædvanlige og så Andreas Holst Jensen fra GOG og tilbagevendte Kasper Søndergaard er udtaget til herrelandsholdet af Gudmundur Gudmundsson.

Kasper Søndergaard er tilbage på landsholdet, efter han ellers var stoppet. Og så skal en ung mand, som har gjort det godt i den danske liga, have chancen for at imponere landstræneren. Det er begundelsen for en bemærkelsesværdig udtagelse, som Gudmundur Gudmundsson netop har offentliggjort.

GOG-bagspilleren Andreas Holst Jensen er nemlig en del af den 19-mandstrup, som landstræneren har udtaget før de kommende OL-kvalifikationskampe.

- Vi har truffet en beslutning om, at vi vil tage en udviklingsspiller med i de samlinger, hvor vi har mulighed for det. Det kan være en spiller fra udviklingslandsholdet eller en, der har præsteret særligt godt i ligaen, som vi vil anerkende, fortæller Gudmundur Gudmundsson, der er glad for det nye tiltag:

- Det giver de unge talenter en chance for at træne med A-landsholdet og få et indblik i vores verden. Det vil få værdi for deres udvikling og motivation, og det vil helt sikkert også tilføre værdi til vores samlinger.

Planen er dog, at Andreas Holst Jensen skal soreteres fra igen, inden der er OL-kvalifikation på programmet. Her efter er det 18 mere rutinerede navne, der skal løfte opgaven for Danmark.

En af dem er altså Skjern-spilleren Kasper Søndergaard, som er tilbage på landsholdet, efter han i går meldte sig klar igen, selvom han egnetlig var stoppet som landsholdsspiller.

Deruover er også stregspilleren Jacob Bagersted tilbage i landsholdstruppen, efter han ellers har været distanceret af Alexander Lynggaard, som var med ved EM i Polen.

Truppen til den kommende træningssamling og efterfølgende OL-kvalifikation ser således ud:

Målmænd:
Niklas Landin, THW Kiel
Jannick Green Krejberg, SC Magdeburg
Kevin Møller, SG Flensburg-Handewitt

Fløjspillere:
Lasse Svan Hansen, SG Flensburg-Handewitt
Hans Lindberg, Füchse Berlin
Casper U. Mortensen, TSV Hannover-B.
Anders Eggert, SG Flensburg-Handewitt

Stregspillere:
Henrik Toft Hansen, SG Flensburg-Handewitt
Jesper Nøddesbo, FC Barcelona
Jakob Bagersted, SC Magdeburg

Bagspillere:
Rasmus Lauge Schmidt, SG Flensburg-Handewitt
Mads Mensah Larsen, Rhein-Neckar Löwen
Mikkel Hansen, PSG Paris (fra 4. april)
Michael Damgaard, SC Magdeburg
Mads Christiansen, Bjerringbro-Silkeborg
Kasper Søndergaard, Skjern Håndbold
Henrik Møllgaard, PSG Paris (fra 4. april)
Klaus Thomsen, Bjerringbro-Silkeborg
Udviklingsspiller: Andreas Holst Jensen, GOG (indtil 2. april)