Rio 2016

OL-drømmen knust: Danmark tabte igen

Det danske kvindelandshold i håndbold tabte også den anden kamp i OL-kvalifikationsturneringen i Aarhus og kommer ikke med til Legene i Rio.

Sommerens olympiske lege bliver uden deltagelse af det danske kvindelandshold i håndbold.

Danskerne tabte lørdag aften også sin anden kamp ved kvalifikationsturneringen i Aarhus, hvor Montenegro med en 26-22-sejr følger med Rumænien til Rio de Janeiro.

Selv om danskerne leverede en langt bedre og mere engageret indsats end mod rumænerne, rakte det ikke til at undgå det nederlag, der var ensbetydende med et farvel til sæsonens store højdepunkt.

Danmark kom ellers foran 20-19 i anden halvleg, men netop som kampen så ud til at være tippet til danskernes fordel, mistede spillerne grebet igen og indledte en lang og kostbar scoringspause.

Montenegro vendte 19-20 til 24-20-føring, og da stod det klart, at sommerens OL ligesom i 2008 bliver uden håndboldkvindernes deltagelse.

Det danske mandskab var ellers tydeligt revanchelystent fra start efter den forfærdelige indsats mod Rumænien, men efter en fornuftig start begyndte danskerne snart at halte bagefter.

I angrebet kunne spillerne ikke finde hullerne i det montenegrinske forsvar, og der manglede kraft i afslutningerne fra distancen.

Først da Anne Mette Hansen kom på banen, begyndte der at ske lidt, og det var frem for alt den unge bagspiller fra København, der sørgede for, at Danmark "kun" var tre mål bagud ved halvtid.

Sammen med Stine Jørgensen rejste hun sig fornemt ovenpå fredagens svage indsats, og Danmarks to bedste skytter lignede igen sig selv fra VM i december.

Jørgensens formfremgang betød også, at Kristina Kristiansen måtte nøjes med få minutters spilletid som playmaker.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har tilsyneladende mistet troen på den hurtige boldspiller fra Nykøbing Falster, der på et afbudsramt dansk mandskab har været reduceret til bænkevarmer to kampe i træk.

Efter pausen fik Rikke Poulsen bedre fat i målet, og med en kraftanstrengelse nåede danskerne op på 19-19 midtvejs i anden halvleg.

Da Trine Østergaard kort efter bragte Danmark foran for første gang i en halv evighed, begyndte publikum at tro på sejren.

Hør Sandra Tofts reaktion på nederlaget:

Men så slap de danske spillere helt uforståeligt grebet igen, scorede ikke i næsten ti minutter, og det kan man ikke tillade sig, når der står så meget på spil.

Nu venter en ligegyldig kamp mod Uruguay søndag aften, som danskerne utvivlsomt vinder, og så må landstræner Klavs Bruun Jørgensen hjem og evaluere en sæson, der langt fra er forløbet som håbet.

Materialet er ikke imponerende, og afbuddene op til OL-kvalifikationen har været mange og kostbare, men landstræneren havde utvivlsomt forventet at være kommet længere med sit hold på de første ni måneder i jobbet.