Håndbold

Kvindehåndbolden kan miste støttekroner

Team Danmark er skuffet over kvindelandsholdets resultater og skal nu vurdere, om det skal have konsekvenser.

- Det vil have betydning for det fremadrettede samarbejde, siger direktør i Team Danmark, Lone Hansen, om samarbejdet mellem Team Danmark og Dansk Håndbold Forbund.Det sker, fordi det danske kvindelandshold ikke har levet op til de resultatmæssige forventninger, der har været til holdet. Senest missede kvinderne i weekenden muligheden for at komme til OL i Rio, og i december skuffede kvinderne også en smule ved VM på hjemmebane med en sjetteplads.

- Der er ingen tvivl om, at kvindelandsholdet ikke har levet op til de forventninger, der har været i forhold til at præstere indenfor denne periode. Der har været målsætninger om at kvalificere til OL og også gøre sig gældende blandt de otte bedste nationer i Europa, så det er ikke en godkendt præstation på den måde, at det ligger udenfor målskiven. Og det skal vi selvfølgelig kigge på, siger direktøren.Hvad det vil få af konsekvenser, er ikke besluttet endnu. Det skal Team Danmark evaluere efter OL i Rio.

- Det kan være svært at sige, om det er tal og økonomi, det handler om - eller om det er indsats og ressourcetræk i øvrigt. Der er flere forskellige parametre at trække på her, så derfor laver vi en fælles evaluering for at komme frem til, hvad det næste rigtige træk vil være.

Én ting er dog sikkert - de penge, der var sat af til OL, får kvindelandsholdet ikke glæde af. - Vi har arbejdet hen imod at få kvalificeret to hold, og det var også vores målsætning, så det har vi kalkuleret med i vores fælles budgetter. Det er klart, at de penge, der nu var sat af i forhold til kvindelandsholdet, vil bortfalde, når det handler om forberedelse til OL, siger direktøren.

Team Danmark har støttet både kvinde- og herrelandsholdet med 11 mio. kr. i 2016.