Håndbold

Dansk håndbold i uoverskueligt rod: Kolding anker dom

KIF Kolding København har ikke tænkt sig at acceptere dagens pointstraf. De anker dommen til DIF Idrættens Højeste Appelinstans.

Det store point-kaos i dansk herrehåndbold fortsætter selv efter dagens straf til KIF Kolding København. Klubbens sportschef, Lasse Boesen, slår nemlig fast overfor TV 2 SPORT, at de vil appellere kendelsen.

- Som sagen har udviklet sig, så er der ingen tvivl om, at vi er meget uenige i afgørelsen, og at vi appellerer dommen, siger Lasse Boesen til TV 2 SPORT onsdag aften kort før KIF Koldings København sidste kamp i grundspillet.

TV 2 SPORT kunne onsdag eftermiddag afsløre, at klubben blev fratrukket de fem point de havde fået mod SønderjyskE, Skive og Mors/Thy. Kampe hvor de havde benyttet deres nye træner Carlos Ortega ulovligt.

I den første dom blev Kolding tildelt en bøde på 100.000 kroner. Det førte til stor utilfredshed hos flere ligaklubber, og derfor valgte SønderjyskE, Skive og Mors/Thy at anke dommen i sidste uge. I dag fik de så ændret straffen. Kolding blev fratrukket fem point og fik 5000 kroner i bøde for hver kamp de havde brugt Ortega ulovligt.

- Lasse Boesen I har tabt denne her sag i to omgange nu, hvad får dig til at tro, at I kan vinde den nu?

- Vi stoler på vores juridiske rådgivning. Vi har brugt dem igennem hele forløbet, og de rådgiver os til at sige, at denne her sag ikke er slut endnu.

Hent TV 2 Sportscenters app til iOS eller Android

TV 2 Sportscenter er din mulighed for at følge med og danne dig et overblik på tværs af en lang række sportsgrene - gratis! Med TV 2 Sportscenters app til iOS og Android får du en nem genvej til sportsnyheder, liveblogs og sportsresultater. Tilmeld dig push-beskeder, så du nemt kan holde dig opdateret inden for alle de store sportsgrene som håndbold, fodbold, cykling, ishockey, basketball, motorsport, badminton og tennis.

Koldings anke af dommen sender nu sagen ud i et uvist forløb. Det er nemlig uklart, hvor lang tid det vil tage DIF Idrættens Højeste Appelinstans at behandle sagen, og imens er slutspillet lige oppe over. Slutspillet starter nemlig i den anden uge i april, altså om cirka tre uger.

TV 2 SPORTs Håndboldekspert Bent Nyegaard er langt fra imponeret af forløbet og er slet ikke tilfreds med den måde, som Kolding har ageret i sagen.

- Sagens kerne er, at Kolding fik et klart signal fra DHF om, at de ikke måtte bruge Carlos Ortega. Det er aftalt for år tilbage, at træneren er en del af spillertruppen. Så kan det godt være, at der er nogle formuleringer, som gør, at Kolding føler, at der har en sag juridisk, men fakta er, at ligaklubberne har været enige om, at træneren var en del af spillertruppen. Derfor har Kolding et moralsk problem.

Det er uklart, hvor længe appelinstansen skal bruge til at behandle sagen, men i særlige tilfælde kan man forsøge at hastebehandle den.

Det var netop Dif-Idrættens Højeste Appelinstans, der i februar afgjorde en sag med Superligaklubben Hobro, der havde benyttet en spiller uden at have spilletilladelsen i orden.

Hobro appellerede den 11. december i fjor en afgørelse truffet i fodboldens appeludvalg. Efter knap to måneder, den 3. februar i år, var DIF’s appeludvalg klar med sin afgørelse i sagen.

Det er som udgangspunkt kun parter i sagen, der kan vælge at appellere en afgørelse. I særlige tilfælde kan udvalget vælge at behandle en sag, der er indbragt af nogen, der har en særlig interesse i afgørelsen.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra appeludvalget, men det har ikke været muligt onsdag aften.