Håndbold

Kæmpe kaos: Kolding fratrukket fem point

KIF Kolding København bliver fratrukket fem point som følge af, at de har brugt deres træner Carlos Ortega ulovligt.

KIF Kolding Københavns ulovlige brug af Carlos Ortega får nu alvorlige konsekvenser.

Klubben er blevet fratrukket fem point, efter at DHFs appeludvalg har omstødt den oprindelige dom på 100.000 kroner i bøde - skriver DHF i en pressemeddelelse onsdag.

Sidste spillerunde i Herreligaen

De syv kampe i sidste spillerunde:

  • Mors/Thy-SønderjyskE
  • Skanderborg-Ribe/Esbjerg
  • Tvis Holstebro-KIF Kolding København
  • BSV-Aalborg
  • Skjern-Nordsjælland
  • Århus-GOG
  • Skive-HC Midtjylland

Dommen betyder, SønderjyskE er klar til slutspillet. Skive er ikke rykket ud, mens Kolding ryger ned på 6.pladsen i grundspillet. 

KIF Kolding København lå inden den nye afgørelse nummer to i ligaen.

Hele sagen drejer sig om, at Carlos Ortega blev brugt ulovligt i kampe mod SønderjyskE, Skive og Mors/Thy. Det førte i første omgang til, at KIF Kolding København fik en bøde på 100.000 kroner - den dom er nu omstødt.

Modstanderne i de tre kampe, Skive, Sønderjyske og Mors/Thy, gik for en uge siden sammen og indgav en protest til ankeinstansen i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Dermed ankede de den kendelse fra DHF’s disciplinærudvalg, der gav KIF Kolding København en bøde på 100.000 kroner. De tre klubber ønskede, at Kolding blev fratrukket de fem point, som holdet opnåede i de tre kampe med Ortega på bænken. Og det har de altså nu fået medhold i.

Udover frakendelsen af point får Kolding også en bøde på 15.000 kr - 5000 kroner pr. gang de har brugt Carlos Ortega ulovligt.

Hent TV 2 Sportscenters app til iOS eller Android

TV 2 Sportscenter er din mulighed for at følge med og danne dig et overblik på tværs af en lang række sportsgrene - gratis! Med TV 2 Sportscenters app til iOS og Android får du en nem genvej til sportsnyheder, liveblogs og sportsresultater. Tilmeld dig push-beskeder, så du nemt kan holde dig opdateret inden for alle de store sportsgrene som håndbold, fodbold, cykling, ishockey, basketball, motorsport, badminton og tennis.

Dommen falder samme dag som sidste runde i grundspillet afvikles.

KIF Kolding København har mulighed for at anke dommen.

Ny stilling i Herreligaen