Håndbold

Danske Flensburg-spillere: Vi er trætte og slidte

De danske Flensburg-spillere forstår klubbens synspunkt og mener, den har været flink overfor DHF.

Danskerklubben Flensburg-Handewitt og DHF er endt i lidt af en tvist.

Klubben har valgt at siger nej til at sende deres fem danske landsholdsspillere til samling med landsholdet tirsdag. I stedet kan spillerne slutte sig til landsholdet torsdag. Argumentet er, at spillerne er trætte efter et hårdt program i ligaen og Champions League og trænger til ekstra fridage.

Det har fået DHF og landstræner Gudmundur Gudmundsson til at rette skarp kritik overfor den nordtyske klub, som de mener flere gange har spændt ben for landsholdet ved at holde deres spillere hjemme.

Midt i det hele står de fem danske spillere Rasmus Lauge, Henrik Toft, Anders Eggert, Lasse Svan og Kevin Møller.

Og spørger man et par af dem, ligger sympatien hovedsagligt hos klubben.

- Jeg kan sige så langt, at hvis jeg havde været Flensburg-træner og havde kigget på mit program, så ved jeg ikke, om jeg havde været så flink, som jeg synes, Flensburg har været i denne situation, siger den rutinerede landsholdsspiller Anders Eggert til TV 2 SPORT.

Det handler om at se begge sider i sagen, og Eggert forstår udemærket det dilemma, som Flensburgspillernes afbud har efterladt Dansk Håndbold Forbund i.

- Jeg kan godt forstå, at DHF synes det er rigtig træls at få besked fire dage før, når man har planlagt træningslejr og man tror, det hele kører, og så pludselig få at vide, at der er fem mand, der ikke møder op. Det kan jeg godt forstå, at de er rigtig trætte af.

- Men hvis man isoleret set kigger på sagen, så har vi haft rigtig mange kampe, og 'Ljubo' (Flensburg-Handewitts træner Ljubomir Vranjes, red.) har givet hele holdet fri fra mandag til mandag, hvilket jeg ikke kan huske nogensinde er sket i Flensburg, fordi folk er slidte og trætte. Der er brug for pause, siger Anders Eggert.  

Klub- og landsholdkollega Rasmus Lauge giver Eggert ret i., at det er vigtigt at se sagen fra begge sider.

- Vi har jo også læst om det i medierne, det skal jeg ikke stå og sige, at vi ikke har. Og det er da lidt ærgerligt, at det kun er set fra en side, siger han til TV 2 SPORT.

Han kan også sagtens se problematikken for håndboldforbundet, men understreger, at de ekstra fridage har været nødvendige for spillerne, der søndag aften spillede deres kamp nummer 46.

- Det er rigtig fint for mig, at det først bliver torsdag i forhold til kroppen og i forhold til lige at få hovedet en lille smule væk fra alt det her håndbold. De her dage er guld værd, vil jeg sige, lyder det fra Rasmus Lauge.

Herunder kan du se, hvad Flensburgs træner Ljubomir Vranjes mener om sagen.