Håndbold

Officielt: Schumacher tager to år i Frankrig

Den tidligere landsholdsplaymaker skifter Randers HK ud med franske Nice til sommer

Det har været en offentlig hemmelighed i flere uger, men nu er det officielt ikke længere hemmeligt. 

Som TV 2 SPORT kunne fortælle for tre uger siden, pakker Randers-playmakeren Jane Schumacher til sommer kufferten og rejser på håndboldeventyr i den franske klub Nice. 

Det bekræfter Nice selv på klubbens hjemmeside, hvor Schumacher dog bliver præsenteret som Viborg-spiller - selv om det er otte år siden, hun forlod Viborg som 19-årig...

Siden har den i dag 27-årige Schumacher både spillet for Skive og senest to år i Randers HK.

Kontrakten med Nice er også toårig, og den tidligere landsholdsplaymaker tager kæresten Marcus Mørk fra Mors-Thys herrehold med sig til Frankrig. Han skal spille for Cavigal Nice, der p.t. ligger til oprykning i den tredjebedste række, oplyser han i en sms til TV 2 SPORT.

- Jeg glæder mig til at få et håndboldeventyr og opleve en ny hverdag sammen med min kæreste Marcus, hvor jeg forhåbentligt kan udvikle mig som både menneske og håndboldspiller. Vi har altid haft en drøm om at flytte til udlandet sammen, og da muligheden i Nice opstod, var jeg ikke i tvivl, siger Schumacher i en udtalelse på agentfirmaet Best Way Managements hjemmeside.

- Jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben og glæder mig til at være med til at bygge et nyt hold op og samtidig opleve håndbolden på en ny måde, siger den 27-årige playmaker.

Hun har kontraktudløb i Randers til sommer, mens Markus Mørk har udnyttet en klausul for at komme ud af sin kontrakt med Mors-Thy. 

Randers HK har for længst fundet Schumachers afløser i norske Martien Moen, der er en del af det norske rekrutlandshold og lige nu spiller for HK Halden.