Håndbold

Varm velkomst og kram: Kasper Søndergaard tilbage på landsholdet

Kasper Søndergaard fik en varm velkomst af sine holdkammerater, da landsholdet mødtes i lufthavnen inden afgangen til Tyskland.

Kasper Søndergaard har holdt en landsholdspause, men nu er han tilbage.

Og det var der mange, der var glade for, da landsholdet mødtes i Billund lufthavn torsdag formiddag for at rejse til Tyskland.

Her skal det danske herrelandshold mødes i en testkamp med de tyske europamestre inden turen går tilbage til Danmark for at forberede sig til OL-kvalifikationen.

Kasper Søndergaard blev mødt med kram og hilsner fra sine landsholdskammerater. Særligt Anders Eggert var glad for at se sin gamle landsholdsmakker og kvitterede med et bjørnekram.

- For helvede! En del af holdet!, lød det fra Eggert ved gensynet.  

Og Kaper Søndergaard er også rigtig glad for igen at være ”en del af holdet”.

- Det er dejligt. Jeg har glædet mig rigtig meget, siden jeg bestemte mig for at være en del af det igen, siger Kasper Søndergaard.

- Det var dejligt at se drengene igen, og fysioterapeuten Peter og vores holdleder Kaj. Det er et fantastisk gensyn.

Har ikke fortrudt

Kasper Søndergaard spiller til dagligt i Skjern Håndbold, mens flere af holdkammeraterne spiller i de tyske Bundesligaklubber.

- Jeg snakker jo ikke så meget med dem til dagligt andet end på sms. Jeg spiller heldigvis golf med et par stykker af dem engang imellem, når vi har tid, men det er ikke så tit. Derfor er det dejligt at snakke med dem, og catche lidt op. De har fået børn, og jeg har ikke set deres børn og kunne godt tænke mig at se, hvordan de har det. Der er mange ting, jeg godt kunne tænke mig at følge med i, siger Kasper Søndergaard.

Men nu er han altså tilbage, og ud over gensynet med vennerne, glæder Skjern-spilleren sig også over at skulle spille i rødt og hvidt igen.

- Jeg har savnet det, jeg synes, det har været svært at sidde udenfor og se på det. Det er klart at jeg også har nydt at være derhjemme, men at spille kampene, og være en del af de her store oplevelser har jeg savnet meget, siger han.

Kasper Søndergaard valgte landsholdet fra på ubestemt tid i maj sidste år. Årsagen var, at han gerne ville bruge tid med sin familie og koncentrere sig om at spille i Skjern. Men nu er lysten til de store landsholdkampe kommet tilbage.

- Jeg har ikke fortrudt, at jeg har været væk, for det har også været dejligt, og har virkelig haft det godt med den her pause. Jeg har stor lyst og motivation for at være med igen, siger han.

- Jeg ved, hvor fedt det er at gøre sig klar til kampene og at være opladt til de her vigtige kampe. Jeg ved, hvor fedt de har det på holdet og hvor hyggeligt, de har det, og hvor sjovt de har det udenfor holdet.

Kasper Søndergaard har ikke spillet på landsholdet siden VM i Qatar for snart halvandet år siden, og der er sket en del siden. Derfor kommer den første aften i Köln til at gå med at lave lektier, fortæller han til TV 2 SPORT.

- Jeg skal lige have en god snak med gutterne, og selvfølgelig også med Gudmundur om der er kommet nogle nye spilsystemer, siden jeg var med sidst. Jeg er lidt spændt på, om der er sket noget, og mon ikke, der er det.

Du kan se kampen mellem Tyskland og Danmark på TV 2 lørdag klokken 15.00.