Håndbold

Svensk landsholdskeeper skifter til FC Midtjylland

Martina Thörn Glassverket / Glassverket

FC Midtjylland bliver en svensk landsholdsspiller rigere.

Den svenske landsholdskeeper Martina Thörn er på vej mod FC Midtjylland i Primo Tours Ligaen. Det afslører Midtjyllands træner Helle Thomsen overfor TV 2 SPORT.

Martina Thörn spiller til daglig i den norske klub Glassverket, men er nu klar til at tage springet til den danske liga. 

- Det er en spiller, der er god træningsmæssigt og som vil træne for at blive bedre på vej op af stigen. Det er et perfekt match at sætte hende sammen med Englert, siger Helle Thomsen, der glæder sig over, at holdet har fået styr på keeperduoen til næste år.   

Helle Thomsen kender den nye keeper fra det svenske landshold, hvor FC Midtjylland-træneren er træner.

- Hun kan tilføje noget med sin personlighed, med også med sine håndboldkvaliteter. Det er en målmand, der ikke bliver en decideret 2'er. Hun står i den bedste norske række, og har en høj redningprocent deroppe, så det er en målmand, der allerede har et højt niveau, siger Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

Skiftet til dansk håndbold betyder, at Martina Thörn kan se frem til at blive heltidsprofessionel håndboldspiller.

- Det er det, jeg altid gerne har villet, men egentligt troede jeg ikke, at det var muligt, siger spilleren til det svenske medie VLT.

I Danmark kommer Thörn til at spille mod flere svenske profiler, og hun glæder sig især til at udvikle sig som spiller i den danske liga.

- Toppen af norsk håndbold er god, men det er meget populært for svenske spillere at flytte til Danmark. Jeg ved, at alle hold kan vinde mod hinanden, og det er ofte meget tætte kampe.

- Der er mange gode og individuelt dygtige spillere. Forhåbentligt gør det, at man udvikler sig og kan spille på et højere niveau i hver kamp.