Håndbold

Eksperter revser landsholdet: Det var skammeligt

Landsholdet manglede energi og indstilling, da de lørdag aften tabte til Tyskland i den sidste træningskamp før den vigtige OL-kvalifikation.

Danmarks træningskamp mod Tyskland blev langt fra en optimal optakt til den kommende OL-kvalifikation.

Da haluret rundede 60 minutter stod der 26-33 i tyskernes favør. Et stort dansk nederlag på syv mål var en realitet. Men det var ikke det faktum, at landsholdet tabte, der bekymrede TV 2 SPORT’s håndboldeksperter Nikolaj Jacobsen og Bent Nyegaard. Det var måden, danskerne tabte på.

- Det var ikke alt, der lykkedes for Danmark hverken forsvars- og angrebsmæssigt, men dér hvor jeg synes, det kiksede var, at man indstillingsmæssigt ikke var der.

- Vi så de tyske spillere, som bakkede op og gik ind i nærkampene. Vi tabte simpelthen den fysiske kamp, fordi der manglede noget vilje og udstråling, sagde TV 2 SPORT’s håndboldekspert, Nikolaj Jacobsen efter kampen.

En konstatering, som Bent Nyegaard var enig i.

- Der manglede begejstring, gejst, kampiver og evnen til at gå ind og få lidt blod på knæene. Det var skammeligt at se et dansk landshold, der overhovedet ikke havde energi eller vinderinstinkt, men bare lagde sig fladt ned for øjene af 15.000 tilskuere her i LANXESS arena.

- Vi fandt også ud af, hvor stor betydning Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard har for det her hold – to PSG-spillere, der ikke var til stede, sagde Bent Nyegaard efter kampen. 

- På det danske landshold skal man være stolt over at spille, og der skal man glæde sig til at spille hver gang. Selvom det er en træningskamp, så skal man være der, og det var det danske landshold ikke, slog Nikolaj Jacobsen fast.

Om bare fem dage begynder den vigtige OL-kvalifikation, og ifølge TV 2 SPORT’s eksperter har landsholdet meget at forbedre. 

- Der bliver et stort stykke arbejde for de to landstrænere og dem, der er omkring holdet, for det var klart, at den skuffelse fra EM stadigvæk sidder i spillerne. Danmark fik jo ellers en god start og kom foran 7-4, men ligeså snart modgangen kom, så var der ikke meget at stå imod med, sagde Nikolaj Jacobsen. 

- Der er ikke andet at gøre end at tage tilbage til Danmark og komme i gang med at træne frem mod OL-kvalifikationen, der starter næste fredag, sagde Bent Nyegaard.

Fredag skal landsholdet møde Kroatien, lørdag venter Norge, mens Danmark møder Bahrain på søndag. De to bedste i puljen kvalificerer sig til OL i Rio de Janeiro.

- Efter sådan en præstation på det mentale plan, er jeg ikke i tvivl om, at tonen bliver skærpet fra Gudmundur Gudmundsson. Det er nødvendigt, det er bydende og det er nu, sagde Bent Nyegaard.

- Jeg forventer da at se et dansk landshold, i en fyldt arena i Boxen, der kommer bragende ud med noget helt andet end det man så lørdag, sagde Nikolaj Jacobsen.