Håndbold

Rutinerede danske stjerner maner til ro før OL-kval: Vi er vant til stort pres

Det danske herrelandshold er i weekenden under maksimalt pres, når det på hjemmebane skal spille kvalifikation til OL i Rio.

Det glippede for kvindelandsholdet, så hvis dansk håndbold skal repræsenteres ved de olympiske lege i Rio til sommer, skal herrerne i weekenden have succes.

Se OL-kvalifikationen på TV 2 PLAY

På hjemmebane i en fyldt Boxen gælder det Bahrain, Norge og Kroatien - de to europæiske nationer komme begge længere ved januars EM end Danmark.

Program for OL-kvalifikationen:

Fredag d. 8/4:

17.00: Spanien vs. Slovenien, TV 2 SPORT
18.00: Bahrain vs. Norge, TV 2 PLAY
18.45: 2. halvleg af Bahrain vs. Norge, TV 2 SPORT
20.00: Danmark vs. Kroatien, TV 2
22.25: Studie efter kampen, TV 2 SPORT

Lørdag d. 9/4:

18.00: Kroatien vs. Bahrain, TV 2 PLAY
18.30: Sverige vs. Slovenien, TV 2 SPORT
20.30: Danmark vs. Norge, TV 2
22.20: Studie efter kampen, TV 2 SPORT

Søndag d. 10/4:

16.30: Sverige vs. Spanien, TV 2 SPORT
18.00: Norge vs. Kroatien, TV 2 SPORT
20.00: Danmark vs. Bahrain, TV 2
22.20: Studie efter kampen, TV 2 SPORT

Så presset er stort. Det samme er forventningerne. Men med et hav af store kampe i truppen bliver det ikke nogen hæmsko, slår flere af de store danske profiler fast.

- Vi glæder os alle sammen til den her weekend. Pres er der altid. Det er vi vant til i vores klubber. Hvis man ikke glæder sig til at spille i en udsolgt Boxen, så er det svært at finde ud af, hvornår man så skal glæde sig, siger Bundesliga-spilleren Hans Lindberg til TV 2 SPORT.

- Vi er nogle rutinerede herrer, der er vant til at have pres på os på klubholdene, hvor man har nok at se til. Selvfølgelig er der pres på os, når vi spiller på hjemmebane, og folk forventer, at vi leverer et godt resultat, og det forventer vi også selv, så vi håber på, at Boxen kan være med til at give os lidt ekstra, så vi får nogle gode sejre i weekenden, siger Henrik Toft Hansen, der ligeledes spiller i den tyske Bundesliga.

Men helt upåvirkede kan spillerne dog ikke være - og det skal de heller ikke, mener Rasmus Lauge.

- Der er spænding og en lille smule nervøsitet. Det skal der også være, vi spiller om noget stort, og hvis der ikke er små spændinger i os alle sammen, så kommer vi heller ikke videre. Vi vil alle sammen videre til OL.

Kulissen kender de danske spillere rigtig godt.

Det er Danmarks håndboldhjemmebane Boxen, der danner ramme om OL-kvalifikationen, og med en fyldt arena i ryggen har danskerne en fordel.

- Det er en klar fordel for os, men det er stadig nogle svære modstandere, som gjorde det bedre end os til EM. Vi skal virkelig op på dupperne og være 120 procent for, at det kan lade sig gøre, siger Rasmus Lauge.

- Ingen i truppen har prøvet en OL-kvalifikation. Sidste gang var vi direkte kvalificeret. Nu er vi så heldige, at vi står foran 13.000 tilskuere, som forhåbentlig holder med os i Herning, så det glæder vi os meget til, siger landsholdets anfører Niklas Landin til TV 2 SPORT.