Håndbold

Landsholdets største stjerner: Vi mangler glæde og udstråling

Ifølge Mikkel Hansen og Niklas Landin savner herrelandsholdet gejst og energi på banen. Noget, som klart skal ændres, hvis OL-billetterne skal sikres.

”Skammeligt.”

Et af de ord, som Bent Nyegaard brugte i sin kritik af håndboldherrerne efter lørdagens testkamp, hvor de tyske europamestre gav det danske herrelandshold en særdeles hård medfart som optakt til weekendens OL-kvalifikationskampe.

Program for OL-kvalifikationen:

Fredag d. 8/4:

17.00: Spanien vs. Slovenien, TV 2 SPORT
18.00: Bahrain vs. Norge, TV 2 PLAY
18.45: 2. halvleg af Bahrain vs. Norge, TV 2 SPORT
20.00: Danmark vs. Kroatien, TV 2
22.25: Studie efter kampen, TV 2 SPORT

Lørdag d. 9/4:

18.00: Kroatien vs. Bahrain, TV 2 PLAY
18.30: Sverige vs. Slovenien, TV 2 SPORT
20.30: Danmark vs. Norge, TV 2
22.20: Studie efter kampen, TV 2 SPORT

Søndag d. 10/4:

16.30: Sverige vs. Spanien, TV 2 SPORT
18.00: Norge vs. Kroatien, TV 2 SPORT
20.00: Danmark vs. Bahrain, TV 2
22.20: Studie efter kampen, TV 2 SPORT

Det endte med et klart nederlag på 26-33 i et opgør, som ud fra dansk perspektiv savnede flere centrale facetter. Eksempelvis tacklinger og timing – i høj grad i fælles forening i forsvaret.

Men allerøverst på Danmarks oplagstavle for efterlysninger burde stå tænding. Sådan lød kritikken fra Nyegaard samt ekspertkollega og toptræner Nikolaj Jacobsen. De efterlyste en bedre indstilling og tydeligere gejst hos håndboldherrerne i træningskampen i Köln. 

Når man selv sidder og ser os spille, så synes jeg måske, der mangler noget glæde og udstråling"

Mikkel Hansen i Kontra

En kamp, som Mikkel Hansen ikke selv deltog i eller efterfølgende har set. Men han har dog hørt kritikken.

- Der blev snakket en del om, at det ikke lignede, at vi udstrålede super meget energi og glæde ved at spille kampen. Og det skal der da laves om på, siger Mikkel Hansen i håndboldmagasinet Kontra.

Den danske stjerneback har selv haft et lignende indtryk af landsholdets gejst, når han har genset de seneste kampe i rødt og hvidt:

- Når man selv sidder og ser os spille, så synes jeg måske, der mangler noget glæde, udstråling og så videre - alle de der ting, for at vi vinder, lyder det fra den 28-årige Paris-spiller.

Bliv opdateret på herrelandsholdet

Håndboldmagasinet Kontra fokuserer på herrelandsholdet inden weekendens vigtige OL-kvalifikationskampe.

Se med på TV 2 SPORT onsdag d. 6/4 og torsdag d. 7/4 klokken 22.50 samt efterfølgende på TV 2 Play.

Flere af landsholdsspillerne erkendte i Köln, at der manglede tænding mod Tyskland, som det danske herrelandshold ellers havde revanche til gode mod efter det skæbnesvangre nederlag ved EM i januar. En slutrunde, hvor danskerne også kæmpede med gejsten undervejs.

Testen mod Tyskland blev dog ikke allersidste kamptræning for håndboldherrerne inden OL-kvalifationen. Tirsdag aften spillede de i en uofficiel træningskamp mod udviklingslandsholdet, som blev besejret knebent med 29-28.

Når vi står i Boxen med 12.000 i ryggen, så er der er ikke noget, der hedder mangel på gejst eller motivation"

Niklas Landin i Kontra

Ifølge landsholdsanfører Niklas Landin var der klare forbedringer i forhold til Tysklandskampen, men stadig tændingsmæssige udsving, som efterfølgende er blevet drøftet blandt spillerne:

- Vi spillede ganske fornuftigt, men i perioder af kampen var vi ikke konsekvente nok. Det har vi så også taget interne snak om i spillertruppen. Noget, som jeg synes er nyt for det her hold, og som klart skal ændres, siger Kiel-keeperen i Kontra. Han forventer dog ikke, at det bliver et problem fredag mod Kroatien.

- Når vi står i Boxen med 12.000 i ryggen, så er der er ikke noget, der hedder mangel på gejst eller motivation til at spille de kampe, siger Landin.

Der skal være mere energi i vores spil. Når der er en, der scorer, så skal hele bænken være oppe"

Mikkel Hansen i Kontra

Mens Danmark endte på sjettepladsen ved EM i Polen, så snuppede fredagens modstandere fra Kroatien bronzemedaljerne. Anført af dynamoen Domagoj Duvnjak kommer kroaterne ofte blæsende ud med stor fysik og intensitet. Sidstnævnte er det danske landshold også nødt til at finde frem.

- Vi har snakket meget om det de seneste dage. Det er uhyre vigtigt, at vi får det frem. For på fredag bliver det en krig om at komme til OL, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Se Danmark-Kroatien direkte på TV 2 fra 20.00 fredag.

En tilgang, som islændingens mest markante trumfkort bakker klart op om:

- Der skal være mere energi i vores spil. Når der er en, der scorer, så skal hele bænken være oppe. Prøv og hør, vi skal udnytte, at vi spiller på hjemmebane nu her. Vi har mulighed for at komme til OL.

- Vi ved, at vi har to rigtig svære kampe, og dem vinder man altså ikke ved at spille køn håndbold. Det handler om, at vi alle sammen kæmper og er der for hinanden. Er vi det og har den rigtige indstilling, så er jeg også sikker på, at vi kommer til OL, siger Mikkel Hansen.