Håndbold

Århus-målmand misser slutspilsbrag: Ramt af meningitis

Århus Håndbolds målmandstalent Emil Nielsen er blevet ramt af meningitis og er derfor ikke med, når holdet på søndag møder GOG i første slutspilskamp

Århus Håndbold er i modvind allerede før slutspillet for alvor er gået i gang. Klubbens første målmand, Emil Nielsen, er nemlig blevet ramt af en mildere form for meningitis og kan ikke være med i klubbens første slutspilskamp på søndag, hvor de møder fynske GOG.

Det er uden at tøve en voldsom svækkelse for Århus Håndbold, hvis 19-årige målmand har stået med den højeste redningsprocent i grundspillet.

Århus-træner, Erik Veje Rasmussen, fortæller til TV2 SPORT, at han er ked af situationen.

- Det er meget ærgerligt. Han har stået en flot sæson. Men Emil er meget optimistisk og tror, at han allerede kan begynde at spille med i næste uge.

Regner med snarlig udskrivelse

Nielsen blev til tirsdagens træning ramt af en dundrende hovedpine, som onsdag blev meget værre. Senere på dagen blev han indlagt på Skejby Sygehus og efter flere undersøgelser fik han stillet diagnosen meningitis, hvorefter han så kom i behandling og isolation.

- Vi har ingen nærmere informationer om selve behandlingen, som Emil har været igennem eller hans tilstand på nuværende tidspunkt. Men vi ved, at det er en mildere og ikke-smitsom form, lyder det fra Århus-træneren.   

Emil Nielsen er fortsat indlagt på Skejby Sygehus, hvor han selv formoder, at blive udskrevet om et par dage.

”Tromle” tilbage i målet

Sygdommen tvinger altså den unge keeper til en kortere pause fra håndbolden. I første omgang sidder han over i slutspilskampen mod GOG på søndag og i pokalkampen mod Tønder på torsdag.

- Derefter bliver det op til lægerne at vurdere Emils tilstand, om hvorvidt han igen er klar til at spille håndbold på højeste niveau igen, skriver Århus Håndbold i en pressemeddelelse.

Som erstatning for målmandstalentet har træner, Erik Veje, valgt at tage den gamle kending Jan ”Tromle” Nielsen med i truppen som back-up til Jens Fredsgaard, indtil hans faste makker atter er tilbage på håndboldbanen.

43-årige Tromle overtog sidste år direktørrollen i klubben, og dermed supplerer han for en kort stund sin direktørstol med en plads i målet for den østjyske klub, der endte på en flot 3. plads i grundspillet.