Håndbold

Håndboldprofiler hylder vilde Hvidt: Han er et unikum

Både medspillere og modstandere er fuld af beundring over for Kasper Hvidt og hans altid høje niveau.

Kasper Hvidt spillede torsdag aften sin kamp nummer 200 for KIF Kolding København. Hvilket er det samme som klubben har eksisteret under det nye navn.

I alt har han kun misset to kampe i sin karriere. Den ene fordi han blev far, og den anden fordi han røg på skadestuen.

Hvis det står til klubkammeraten Lars Jørgensen, er det da heller ikke mindre end imponerende, at Hvidt gang på gang har taget plads i målet uden at falde i niveau.

- Kasper er om nogen et forbillede for os alle sammen. Han er gennemsyret professionel, så det overrasker mig ikke, at han kan være med i samtlige kampe, siger Lars Jørgensen til TV 2 SPORT, inden han uddyber, hvad det er, som gør Kasper Hvidt helt speciel.

- Han er med til samtlige træninger. Det man ser til kamp, hvor han ligner én, der har svedt 10 liter vand, er den samme til alle træninger. Han er 100.000 procent på, hver gang vi træner og spiller. Det er et unikum, vi har med at gøre.

Det er dog ikke kun folk, som til daglig ser Kasper Hvidt udfolde sig på træningsbanen, der har rosende ord om den danske målmandslegende.

Også fløjspilleren Buster Juul, som er en af Aalborg Håndbolds topscorere i denne sæson, erkender, at de kræver en helt speciel forberedelse, når man skal stå over for Kasper Hvidt.

- Det er altid lidt anderledes, for jeg ved, han gør sit hjemmearbejde godt. Så det kræver også, at jeg gør det utrolig godt. Jeg forbereder mig på to måder på Kasper Hvidt. Først på straffekast og så almindelig skud. Han ryger sjældent på nem finte. Det gælder om at give 100 procent, ellers ender den ikke i målet, siger Buster Juul.

Selv om Kasper Hvidt har rundet de 40 år, mener Aalborgs fløjspiller dog ikke, at niveauet er faldet særlig meget hos KIF Kolding København-målmanden. Der skal stadig meget til.

- Jeg frygter ikke at skyde på ham, men jeg vil hellere stå over for en anden målmand. Men det hører med, når man møder Kolding. Kasper Hvidt har været konsistent i sindssyg mange år, så han er stadig rigtig irriterende at skyde på, lyder det fra Aalborg-profilen.