Håndbold

Ærgerlig Nordsjælland-træner: De 12 sekunder vil forfølge os resten af livet

Nordsjælland Håndbolds træner Ian Marko Fog forstår stadig ikke, hvordan så mange ting kunne gå så galt på så kort tid i gårsdagens vanvidsafslutning.

Mandag aften fik en kontroversiel kendelse for passivt spil stor indflydelse på Nordsjælland Håndbolds skæbne i Boxer Herreligaen, og i de afgørende sekunder sad følelserne så meget udenpå tøjet, at holdets cheftræner Ian Marko Fog rev trøjen i stykker af bare frustration.

Dagen derpå forstår Ian Marko Fog stadig ikke helt, hvordan det kunne gå så galt.

- At der sker tre så ekstreme ting inden for 12 sekunder, vil forfølge os resten af livet. Jeg har ikke ord for, hvordan tre ting kan gå så galt på samme tid, siger Ian Marko Fog til TV 2 SPORT.

Nordsjælland havde ellers både bolden og ligaoverlevelsen i egne hænder med 13 sekunder tilbage af opgøret, inden Morten Thrane valgte at aflevere tilbage til sin målmand for at undgå det høje Tønder-pres. Og så fløjtede dommerne for passivt spil.

- Jeg er selvfølgelig rigtig trist over det. For det første kan det diskuteres, om dommerne skal dømme den. Altså, jeg er sikker på, at hvis man kigger reglerne efter, så kan man godt forsvare den.

- Men det andet er, at Thrane, der har spillet en rigtig stor kamp, begynder at drible, og det ved han godt, at han ikke må på det tidspunkt. Vi har spillet det spil en million gange til træning, og det er jeg rigtig, rigtig ærgerlig over.

- Jeg synes bare det er tragikomisk, at noget, vi har trænet så ekstremt mange gange, kan gå så galt på så vigtigt et tidspunkt, og det gør ondt langt ind i hjertet.

Som om det ikke var nok, at Nordsjælland mistede bolden, kastede Nordsjælland-målmand Kristian Pedersen bolden væk, da fløjten lød. Dermed faldt næste dominobrik, da det udløste et rødt kort og det afgørende straffekast med få sekunder tilbage.

- At han så spiller den eneste mand, han ikke må spille – Kristian – er selvfølgelig også bare sort, sort uheld.

- Og da Kristian så får en kortslutning, selvom han også har spillet en fantastisk kamp, og kyler bolden væk, så sker der bare tre ting indenfor så kort tid, som, jeg med omvendt fortegn vil sige, svarer til at vinde i lotto tre gange på samme dag. Det må bare ikke ske. Det er en grum, grum skæbne.

Ifølge Ian Marko Fog kendetegner afslutningen hele Nordsjællands sæson.

- Man kan sige, at det kendetegner vores sæson i en nøddeskal. Vi har ikke haft de afgørende kendelser med os, og jeg kan ikke sige hvorfor. I 9 ud af 10 tilfælde - på så vigtigt et tidspunkt - vil den ikke blive dømt.

Tønder scorede som bekendt på det efterfølgende straffekast, og dermed må Nordsjælland en tur i den næstbedste række.

- Jeg er bare umådelig trist. Jeg synes, vi havde et fantastisk projekt i gang i Nordsjælland, og vi har vist mod de store, at vi kan være med. Vi har fået 16 point som oprykkerhold.

- At vi skal lide så grum en skæbne, den synes jeg er tung, selvom vi selv skulle have afgjort det.