Håndbold

Bent Nyegaards dom: Tønder er i ligaen på en dommerfejl

Bent Nyegaard kalder det endnu en kedelig historie i dansk håndbold efter afgørelsen af kampen mellem TM Tønder og Nordsjælland Håndbold.

Dommerne Claus Adelgaard og Martin Lykke fik en stor hovedrolle i mandagens oprykningsdrama mellem TM Tønder og Nordsjælland Håndbold.

Med under tyve sekunder tilbage af kampen var Nordsjælland på bolden og skulle blot bevare den i egne rækker, hvis de ville sikre endnu en sæson i herreligaen næste år.

Men da Tønder TM lagde et højt pres, blev Nordsjællands Morten Thrane tvunget til at aflevere bolden tilbage til målmand Kristian Pedersen.

Og det er her, Claus Adelgaard og Martin Lykke kommer ind i billedet. Dommerparret valgte at dømme passivt spil, efter Nordsjælland blot have været otte sekunder på bolden. Det fik Kristian Pedersen til at tyre bolden væk i frustration.

Det gav direkte rødt og straffe til Tønder. Den scorede de på med fire sekunder tilbage af kampen og snød dermed Nordsjælland for en plads i landets bedste håndboldrække. Et vanvittigt drama kalder TV 2 SPORT's håndboldekspert, Bent Nyegaard det.

- Jeg har set 20-25.000 håndboldkampe, og jeg mindes aldrig at have set noget så dramatisk. Og noget som i den grad vendte følelserne fra sort til hvid, siger han til TV 2 SPORT.

Bent Nyegaard er dog ikke i tvivl om, at Nordsjælland Håndbold blev offer for en dommerfejl.

- Det er desværre det, som er mest kedelig ved denne sag. Tønder og ikke Nordsjælland er i ligaen på en dommerfejl. Grunden til, at Morten Thrane afleverer tilbage, er, fordi han er presset. Den aflevering har ikke noget mod spillets generelle ånd. Der kom ikke noget forvarsel, og det skal der.

- Hvis jeg nu får ret, så bliver det endnu en kedelig historie for håndbolden. Vi kunne se på følelserne, der var på spil i går, at det er et sindssygt spildt arbejde over så lang tid. Og en del af Danmark, som har mistet sit håndboldhold. Så jeg forstår godt de følelser, fortæller håndboldeksperten, som i fremtiden efterlyser mere erfarne dommere til kampe med så meget på spil.