Wilbek: Nordsjælland-nedrykning er ærgerlig for ligaen

Nul af de 14 klubber i Boxer Herreligaen har næste sæson fast hjemmebane på Sjælland. Ærgerligt, siger Wilbek.

Der er ikke længere nogen rendyrket sjællandsk klub i Danmarks bedste håndboldrække for herrer, efter Nordsjælland Håndbold mandag aften rykkede ud efter en dramatisk kamp mod TM Tønder.

Fremover er der kun halvanden klub i ligaen, der ikke er jysk. Fynske GOG - og så den halve - KIF Kolding København, der har hjemmebane i både Kolding og Brøndby.

Det ærgrer sportschefen i Dansk Håndbold Forbund, Ulrik Wilbek.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at alle i dansk håndbold har holdt med Nordsjælland, hver gang de har spillet, hvis ikke lige de spillede mod deres egen klub. Vi ved godt, at det her er noget skidt.

- Nordsjælland har gjort et kæmpe stykke arbejde. De laver utrolig god sponsorudvikling, utrolig god talentudvikling, de er velorganiserede, de har fyldte haller - de er ikke store, men de er fyldte.

- De havde også flere mand med på det ungdomslandshold, der vandt VM-sølv sidste år, så på alle parametre er det et dårligt resultat for dansk håndbold, siger Ulrik Wilbek.

Det er økonomi, der er årsag til, at de jyske klubber dominerer på håndboldplan, siger Wilbek.

- Af en eller anden grund er der altid nogen, der finder nogle penge i de midtjyske og vestjyske klubber, og det er de dygtige til, for så kan de få spillerne over. Det er man ikke lige så dygtig til på Sjælland. Altså at finde kronerne, der får det til at løbe rundt.

- Det er det, Nordsjælland har virket gode til med et professionelt setup, og derfor er det ærgerligt med nedrykningen, siger sportschefen.

Nordsjællands nedrykning kan dog også have en gavnlig effekt på sjællandsk håndbold.

- Det positive er, at der er flere sjællandske klubber, som kan tage handsken op. Vi har trods alt TMS Ringsted, som også er velfungerende i 1. division, der er også Ajax og så videre.

- Så jeg håber, der er flere sjællandske og københavnske klubber, der tager kampen op nu og vil være med til at kæmpe om oprykning til ligaen, siger Ulrik Wilbek.