Håndbold

Efter kontroversiel håndboldafslutning: Divisionsforeningen efterlyser støtte til dommere

Håndboldens Divisionsforening undrer sig over manglende intern opbakning til dommerne, der dømte oprykningsdramaet mellem Nordsjælland og TM Tønder.

Direktøren i håndboldens Divisionsforening, Thomas Christensen, blander sig nu også i den kontroversielle afslutning på mandagens oprykningskamp mellem Nordsjælland Håndbold og TM Tønder. Han kritiserer Dansk Håndbold Forbund for at blande sig i konflikten offentligt.

- Jeg synes, at det er en mystisk måde at kommunikere på, lyder det fra Thomas Christensen til TV 2 SPORT.

Dommerparret Claus Adelgaard og Martin Lykke kom i fokus, da de i slutsekunderne af kampen dømte for passivt spil og dermed tildelte sønderjyderne bolden. En kendelse, der siden er blevet debatteret voldsomt.

Kendelsen fik i aftes den eliteansvarlige i Dansk Håndbold Forbunds dommerudvalg, Bjarne Munk Jensen, til at kalde dommernes kendelse for en fejlvurdering overfor TV 2 SPORT. Stod det til Thomas Christensen, så var Bjarne Munk Jensen aldrig gået ud med sin holdning.

- Jeg synes, at det er mærkeligt, at dommerne ikke har opbakning fra deres eget bagland. Det må være det mindste, man kan forlange. 

- Hvis der er noget, som man internt er uenige om, så må man vel forvente, at det også kan klares internt og al muligt andet. Så det er klart, at jeg synes, at det er et mystisk forløb, siger Thomas Christensen til TV 2 SPORT.

Kampen endte, som de fleste nok ved, med en sejr til Nordsjælland Håndbold på 20-17, men da TM Tønder vandt de første opgør med fire mål, så betød resultatet, at sønderjyderne rykker op i ligaen på bekostning af Nordsjælland.

Se den kontroveriselle afslutning i toppen af artiklen.