Håndbold

Nordsjælland indgiver protest efter fejlkendelse

Nordsjælland Håndbold har valgt at indgive protest til DHF efter mandagens dramatiske nedrykning.

Tirsdag aften meddelte DHF, at det var en fejlkendelse fra dommernes side, ser sendte Nordsjælland ud af ligaen efter en dramatisk kamp mod Tønder.

Og det har fået bestyrelsesformanden i den nordsjællandske klub, Jørgen Simonsen til at protestere.

- Vi sender en protest ind til DHFs Appelinstans. Når man ser på, hvordan andre folk reagerer over afgørelsen, så føler jeg virkelig, at der er noget at komme efter i den her sag.

- Om kampen skal spilles om, eller hvad der kan ske, ved jeg ikke. Men vi skylder i hvert fald vores spillere og trænere at appellere den her afgørelse, siger han til BT.

DHF bekræfter at have modtaget en skrivelse fra Nordsjælland Håndbold.

- Vi har modtaget en protest, og vi behandler den hurtigst muligt, siger Jens Bertel Rasmussen, formand for DHF's disciplinærudvalg.

Faktum er dog, at Nordsjælland Håndbold umiddelbart er ude i noget, der ligner en umulig og håbløs mission.

For det første kan klubben slet ikke indgive en protest til appelinstansen. Den er nemlig anden instans i DHF’s retssystem. En eventuel protest fra Nordsjælland vil i første omgang blive behandlet af DHF’s disciplinærudvalg, der er første instans.

Disciplinærudvalget skal så afgøre, om der kan rejses en sag eller ej.

DHF’s regler siger dog også, at en eventuel protest over en dommerkendelse skal nedlægges øjeblikket i kampen i forbindelsen med kendelsen. Det gjorde Nordsjælland ikke i den famøse kamp mandag aften.

Overfor TV 2 SPORT understreger sportschef Jørn Blom Hansen da også, at der ikke er tale om en decideret protest, så meget som en skrivelse til håndboldforbundet. 

Med under tyve sekunder tilbage af kampen var Nordsjælland på bolden og skulle blot holde den i egne rækker, hvis de ville sikre endnu en sæson i herreligaen. Men da Tønder lagde et højt pres, blev Nordsjællands Morten Thrane tvunget til at aflevere bolden tilbage til målmand Kristian Pedersen.

Dommerparret i kampen valgte at dømme passivt spil, efter Nordsjælland blot have været otte sekunder på bolden. Det fik Kristian Pedersen til at tyre bolden væk i frustration, og det kostede et rødt kort og et straffekast, hvorefter Nordsjælland måtte takke farvel til den bedste danske håndboldrække.

Bestyrelsesformanden i Nordsjælland bygger sin appelsag på KIF Kolding København, der for nyligt fik medhold i DIFs appelinstans i sagen om brug af træner Carlos Ortega

Sagen førte i første omgang til, at KIF Kolding København fik en bøde på 100.000 kroner - den dom blev derefter omstødt, og KIF Kolding København blev i stedet taberdømt i kampene og endte på en sjetteplads i grundspillet, men endte i sidste ende med at blive frikendt i DIFs appelinstans.