Håndbold

Nordsjælland klar til nedrykning: Nogle pakker sammen og tager vestpå

Nordsjælland Håndbold nedjusterer ikke på hverken budget eller ambitioner. Trænerteamet forbliver også uændret.

Der bliver ikke skåret i budgetterne i Nordsjælland, selv om holdet nu kun er i den anden bedste række.

Det bekræfter sportschef i Nordsjælland Håndbold, Jørn Blom Hansen, efter at han og den øvrige bestyrelse i klubben har diskuteret fremtiden på et bestyrelsesmøde.

- Vi har, synes vi, et super godt træningsteam, som vi bakker hundrede procent op om. Jeg har i dag ringet til Ian og sagt, at vi havde et godt bestyrelsesmøde, og at vi bakker op omkring de tre trænere, siger han til TV 2 SPORT.

- Vi har også besluttet at vi fastholder det budget, som ikke er et af de store, men vi fastholder det budget, vi gik efter, da vi spillede i liga.

Det betyder altså, at Nordsjællands cheftræner Ian Marko Fog, resten af trænerteamet og spillerne kan se frem til nøjagtigt samme rammer, som de havde i denne sæson, hvor de spillede i ligaen.

Men sportschefen kan godt forstå, hvis det ikke er helt nok for nogle af Nordsjællands-spillerne. Der vil muligvis være nogle stykker som ikke kommer til at trives i en hverdag i første division.

- Jeg håber på, at vi kan holde på rigtig mange af dem med det set-up, som vi nu har fortalt dem, at vi kører med igen. Vel vidende at vi godt er klar over, at der er nogle af dem, der vil spille liga, siger Jørn Blom Hansen.

- Der vil være nogle, der pakker sammen og flytter vestpå. Men vi gør, hvad vi kan for at tale med resten og med dem alle sammen i øvrigt, og sige at det set-up vi har, det er det de kender og at vi fortsætter med det samme trænerteam. Og så håber vi bare på, at vi får et andet resultat næste år, siger han.

Nordsjællands nedrykning er et af de mest debatterede emner i håndboldens verden i denne uge.

Det skete nemlig i en yderst dramatisk kamp mod Tønder mandag aften.

Med under tyve sekunder tilbage af kampen var Nordsjælland på bolden og skulle blot holde den i egne rækker, hvis de ville sikre endnu en sæson i herreligaen. Men da Tønder lagde et højt pres, blev Nordsjællands Morten Thrane tvunget til at aflevere bolden tilbage til målmand Kristian Pedersen.

Dommerparret i kampen valgte at dømme passivt spil, efter Nordsjælland blot have været otte sekunder på bolden. Det fik Kristian Pedersen til at tyre bolden væk i frustration, og det kostede et rødt kort og et straffekast, hvorefter Nordsjælland måtte takke farvel til den bedste danske håndboldrække.  

DHF har sidenhen meldt ud, at der var tale om en fejlkendelse fa dommernes side.