Håndbold

FCM nægter Helle Thomsen dobbeltjob som landstræner

Sverige vil meget gerne have FCM-træneren som permanent landstræner. Men så er hun nødt til at forlade de danske mestre

Om en måned kan Helle Thomsen have vundet sit tredje danske mesterskab på fire år med FC Midtjyllands håndboldkvinder. Og have forladt klubben bagefter.

I Sverige er de nemlig meget interesserede i at få den succesfulde FCM-træner tilbage i det landstrænerjob, hun forlod sidste sommer, inden hun i marts kortvarigt vendte tilbage som vikar i OL-kvalifikationen og sikrede Sverige en billet til OL i Rio.

- Det er ikke en mulighed, at Helle får lov at dobbeltjobbe igen.

FCM-sportschef Stefan Kristensen

- Det er Helle, vi vil have. Vi ved, hvad hun betyder for holdet, og hvad hun kan gøre med holdet. Alle spillerne vil også have hende, fastslår den svenske landsholdschef Lasse Tjernberg over for TV 2 SPORT.

Den svenske interesse er så stor, at forbundet ifølge Lasse Tjernberg slet ikke er i dialog med andre kandidater. Thomsen er absolut topprioritet.

Men siger hun ja til længerevarende aftale med svenskerne, siger hun samtidig farvel til klubben, hvor hun har fejret så store triumfer de seneste fire sæsoner. FC Midtjylland vil nemlig ikke give hende lov til igen at passe begge jobs samtidig, som hun gjorde, da hun sidst var landstræner.

- Det er ikke en mulighed, at Helle får lov at dobbeltjobbe igen, fastslår FCM’s sportschef Stefan Kristensen over for TV 2 SPORT.

Som udgangspunkt er han slet ikke interesseret i at slippe succestræneren..

- Der vil jo altid være interesse for en træner som Helle Thomsen, men vi har jo også interesse for Helle Thomsen her i vores klub. Og hun har kontrakt her hos os for en sæson mere, siger sportschefen, der dog ikke afviser, at Thomsen kan komme ud af den aftale, hvis hun vil.  

- Det forholder vi os til, hvis der kommer et bud. Indtil videre går jeg i seng om aftenen med et håb om, at Helle Thomsen stadigvæk er på kontrakt i FC Midtjylland efter sæsonen.

- Men hvis vi har en træner, der har et brændende ønske om noget andet end FCM Håndbold, så kigger vi jo på det, siger sportschefen.

Der har været dialog mellem FC Midtjylland og det svenske forbund, der er interesseret, uanset om Thomsen bliver fuldtidslandstræner, eller Sverige skal dele hende med FCM. Men dialogen er stoppet igen.

- Bolden ligger hos Helle og FC Midtjylland. Hun og hendes agent fører diskussionen med klubben, og vi har ikke længere kontakt med FC Midtjylland. Vi afventer diskussionen mellem Helle og klubben, siger Sveriges landsholdschef Lasse Tjernberg, der dog snart har brug for et svar.

- Vi kan ikke så vente så meget længere. Denne her uge ud og måske næste uge, og så er vi nødt til at have en afklaring, siger han.

Helle Thomsen er ikke meget for at snakke om Sverige med blot få dage til FC Midtjyllands anden DM-semifinale mod Viborg.

- Jeg kender godt til svenskernes interesse, men FCM skal jo være med på idéen, hvis jeg skal være træner begge steder, siger Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

Sverige vil jo også gerne have dig som landstræner på fuld tid, hvis det er muligt. Er du interesseret i det?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Jeg bruger al min tid og energi lige nu på DM-semifinalerne og ikke på Sverige, lyder det fra FCM-træneren.

Det var på grund af uoverensstemmelser med sin sideordnede landstrænerkollega Thomas Sivertsson, at Helle Thomsen sidste sommer sagde op som svensk landstræner. Sivertsson er dog siden blevet fyret efter et skuffende VM i december, og derfor står trænersædet nu ledigt - og venter på Helle Thomsen. 

Thomsen og FC Midtjylland og Viborg spiller den anden DM-semifinale på søndag klokken 17.10. Du kan se kampen direkte på TV 2.