Håndbold

Nyegaard: Sådan mindsker vi dommerfejl

Håndboldkommentator Bent Nyegaard foreslår, at dommere skal have mulighed for at dømme ved hjælp af videomateriale

Håndbolddommer Martin Lykke lavede en fejldom i de afgørende sekunder af kampen mellem Nordsjælland Håndbold og TM Tønder. En fejldom, som endte med at koste Nordsjælland Håndbold livet i den bedste håndboldrække. 

Det erkender dommeren i håndboldmagasinet KONTRA onsdag aften. 

Den slags dommerfejl har der været alt for mange af, mener TV 2s håndboldkommentator Bent Nyegaard. Han har et forslag til, hvordan fejlene kan mindskes i fremtiden.

- Mit forslag er, at vi får noget teknologi, noget video. Vi skal give dommerne nogle muligheder for - i nogle helt afgørende situationer - at træffe de rette beslutninger. Det, vi søger efter, er at finde de rette vindere, så vi ikke hver evig eneste søndag, mandag eller tirsdag skal diskutere, hvad dommeren dømte fejl, siger Bent Nyegaard. 

Tre dommere i stedet for to

Martin Lykke forklarer i KONTRA, at han i situationen var helt sikker på, at han dømte korrekt, men han har siden indset, at det ikke var tilfældet. Bent Nyegaard forstår godt, at dommerne kan føle sig presset, og han er interesseret i, at dommerne bliver givet bedre vilkår for at dømme korrekt. Nyegaard foreslår derfor også, at der ved store kampe, skal være tre dommere i stedet for to.

- Der er jo langt flere ting at tage stilling til, end der f.eks. er i en fodboldkamp, så dommerne er under pres. Derfor giver det også mening at overveje i de helt store kampe, om der er arbejde nok til tre dommere, som man har eksperimentet med på et tidspunkt.

Bent Nyegaard håber, at håndboldforbundene i både Danmark og internationalt vil sætte sig sammen og diskutere mulighederne for at give dommerne bedre vilkår. For sportens bedste. 

- Vi har næppe tidligere oplevet så mange situationer, hvor dommerne efterfølgende har måttet erkende, at der var tale om et fejlskøn, og derfor synes jeg, det illustrerer meget godt, at vi er nødt til at gøre noget mere for at hjælpe dommerne.

Se KONTRA kl. 22.50 på TV 2 SPORT