Håndbold

Nyegaard giver ikke Esbjerg store chancer: FCM er ubetinget DM-favoritter

FC Midtjylland vandt med tre mål i første DM-finale, og det henter Team Esbjerg ikke ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Team Esbjerg skal torsdag forsøge at hente nederlaget på 20-17, som de led til FC Midtjylland i den første DM-finale.

I returopgøret har vestjyderne fordelen af hjemmebanen, men det bliver ikke nemt for sidste sæsons sølvvindere at gå hele vejen i år.

For TV 2 SPORTs håndboldekspert, Bent Nyegaard, mener, at FC Midtjylland på baggrund af den første finale er store favoritter til guldet. Også selv om Team Esbjerg i semifinalen mod Team Tvis Holstebro var suveræne på hjemmebane.

- Favoritværdigheden ligger ubetinget hos FC Midtjylland. Jeg hørte godt Estavana Polman snakke om hjemmebanekampen mod Tvis, hvor de smadrede dem.

- Men FC Midtjylland er en helt andet størrelse. Og at der skal være fire mål til forskel i Esbjergs favør på hjemmebane, det tvivler jeg på, siger håndboldeksperten.

Han undervurderer dog ikke den fordel, som der i at have hjemmebane i returopgøret. Især lagde han mærke til, at Team Esbjergs tilskuere lagde et stort tryk på udeholdet i semfinalen.

Men Bent Nyegaard mener, at FC Midtjylland er for erfarne til at lade sig påvirke af modstanderens publikum.

- Vestjyderne tager godt imod deres egne og ondt imod modstanderne. Det tryk tror jeg faktisk, at FC Midtjylland er vant til, og jeg tror også, de kan modstå det.

Den første DM-finale, der blev spillet søndag, var præget at få scoringer og ifølge Bent Nyegaard svingende kvalitet. Derfor håber han, at niveauet hæver sig markant i returopgøret.

- Der var masser af fart, vilje, fysik og fight. Men forsvarsspillerne var dygtigere end angrebsspillerne, så det var en lidt anderledes finale, end jeg havde forestillet mig.

- Så håber jeg på, at vi får en kvalitativ opgang i forhold til den første DM-finale, som ikke var så håndboldmæssig fantastisk.