Rio 2016

Landsholdsprofil skadet i et halvt år: Går glip af OL

Playmakeren kommer ikke med til de olympiske lege i august på grund af en alvorlig skade i venstre knæ.

Håndboldspilleren Rasmus Lauge fortæller, at han er ude med en knæskade i seks måneder og derfor ikke kan deltage ved sommerens OL i Rio.

Det oplyser playmakeren fra Flensburg-Handewitt onsdag eftermiddag på Twitter.

- Efter onsdagens CL-kamp i Kielce pådrog jeg mig en skade i mit venstre knæ. Jeg fik en meget hård tackling, da jeg var i luften, og det medførte en hård landing. 

- Skanning har vist en revnet menisk, der skal opereres og sys. Dette kommer til at koste mig en skadespause på cirka seks måneder, og derfor misser jeg OL, skriver Lauge.

Det eneste, som er positivt ved skaden, er, at den har ramt Lauges gode knæ, forklarer han selv. 

- Helingsprocessen skulle derfor være bedre. Jeg har klaret et langt skadesforløb før og kommer endnu stærkere tilbage, lyder det fra Lauge, som mellem to ikoner af spændte overarme tilføjer: 

- I'll be back. 

Landstræner Gudmundur Gudmundsson har udtaget Lauge til de seneste mange landskampe og slutrunder, men må nu se bort fra stamspilleren. 

På landsholdet er Mads Mensah Larsen også blevet brugt meget på pladsen og har i perioder været foretrukket frem for Lauge. Typer som Bo Spellerberg og Morten Olsen kan muligvis også komme i spil til pladserne om at komme med i truppen ved OL i august.