Esbjergs guldtræner: Vi kunne lige så godt have spillet kryds og bolle

Lars Frederiksen glæder sig over DM-guld i det, han selv kalder sin mest lærerige sæson som cheftræner

Midt på halgulvet står han blandt glade fans, familier, venner og spillere med guldparykker. Med en øl i hånden og et smil på størrelse med Fanø. 

Endelig er det lykkedes. 

Efter sidste sæsons samlede étmålsnederlag i DM-finalen til FCM har Lars Frederiksen indfriet de store forventninger, der er til ham og til spillerne i Team Esbjerg. Han har ført klubben til dens første danske mesterskab nogensinde.

Nu står han på Dokkens halgulv og nyder sin triumf. Efter en vanvittig DM-finale, der endte 20-17 - nøjagtig samme cifre som i søndags hos FCM - og som derfor skulle afgøres i en straffekastskonkurrence. 

- Det var ren lotto. Vi kunne lige så godt have spillet kryds og bolle om det, smiler Lars Frederiksen til TV 2 SPORT. 

- Men hvordan man vinder, er man sådan set ligeglad med bagefter. Så vinder man på den måde, man vinder på, siger Team Esbjerg-træneren. 

- Sidste år var det FC Midtjylland, der var heldige, og vi havde stolpe ud og brændte et straffekast kort før tid. Det er bare de små marginaler og to hold, der ligger meget side om side, vurderer Lars Frederiksen. 

Han glæder sig over DM-guldet efter en sæson med stor ballade uden for banen, hvor sagen omkring Lotte Grigel sled hårdt på ham. Han var den direkte årsag til, at klubikonet Grigel nægtede at spille og til sidst forlod klubben.

- Det har været den mest lærerige sæson, jeg har haft. Som træner bliver du udsat for mange ting – også mange ting, som du ikke lige er forberedt på. I år har der været nogle perioder, hvor det ikke var så sjovt at være træner. Men det, der har betydet meget for mig, er den opbakning, jeg har mærket fra alle dem, der er omkring klubben og fra spillerne. Det har betydet rigtig meget for mig, siger Lars Frederiksen til TV 2 SPORT. 

Han skal nu hjem og forberede sig til en ny sæson, hvor Team Esbjerg bliver yderligere forstærket - blandt andet med landsholdsplaymakeren Lærke Møller. 

- Målet er at sætte os på tronen. Vi skal blive dansk mester igen næste år. Det må være målet igen. Og nu skal vi ud og spille Champions League. Det har vi heller ikke prøvet før. Det bliver spændende, siger Lars Frederiksen. 

Både Team Esbjerg og FCM er direkte kvalificeret til gruppespillet i Champions League i den kommende sæson.