Matchvinderen Polman: Jeg vidste ikke, vi gik direkte til straffekast

Estavana Polman blev matchvinder i DM-finalen, men hollænderen vidste faktisk ikke, at DM-finalen gik direkte i straffekastskonkurrence

Oddsene var ikke særlig store, men efter to gange 20-17 i først kast og siden Esbjerg, måtte de to DM-finalister torsdag aften i straffekastkonkurrence for at finde årets DM-vinder.

Den regel var Team Esbjergs store profil Estavana Polman dog ikke lige informeret om. Hun troede i stedet, de to hold skulle i første omgang skulle spille forlænget spilletid.

- Det er fantastisk at vinde guld, men hvilken kamp. Ingen af holdene var særlig gode i angrebsspillet, men vi kæmpede og kæmpede, og så slutter det 20-17. Jeg vidste faktisk ikke, at vi gik direkte til straffekast, sagde Estavana Polman i TV 2 SPORT’s studie efter kampen.

Polman var valgt som femte skytte for Team Esbjerg, og derfor kunne hun til sidst sætte den afgørende scoring ind bag FC Midtjyllands målvogter Sabina Englert.

- Jeg må indrømme, at jeg drømte om det i nat. Jeg vidste, hvad Englert ville gøre, så jeg har tænkt så mange gange på, hvad hun ville gøre på straffekastet. Jeg tænkte bare, jeg skulle lukke øjnene og huske, hvad hun ville gøre, og så skulle den bare i mål, tilføjede Polman.

I studiet var også FC Midtjyllands træner, Helle Thomsen, og modsat hollænderen så hun slet ikke sidste kast.

- Jeg sad bare bagved og kiggede. Jeg vidste godt, når vi kom til straffekast, så er det 50/50, hvem der vinder sådan en kamp, og det blev så Esbjerg, sagde Helle Thomsen efter den nervepirrende straffekastkonkurre.

Efter en meget målfattig 1. halvleg der sluttede 6-5, bragte Esbjerg sig foran med et par mål og holdt den føring det meste af 2. halvleg.

FC Midtjylland havde bolden i sidste angreb og mulighed for afgøre kampen, men de misbrugte chancen og så skulle det altså afgøres på straffekast.

Modsat Polman havde midtjyderne fuldstændig styr på, at det blev udfaldet ved endnu et 20-17-resultat.

- Det vidste vi jo godt på forhånd. Vi havde også snakket om hjemme i klubben, hvem de eventuelle fem skytter skulle være, fortalte Trine Østergaard efter kampen.

DM-guldet er det første i Team Esbjergs historie.