Håndbold

Ejendomsprojekt skal skaffe håndboldmedaljer til HC Odense

HC Odenses ejerkreds bygger 60 ungdomsboliger. Træneren, Jan Pytlick, jubler. ”Sporene skræmmer”, lyder det fra en ekspert.

De drømmer ambitiøse drømme i HC Odense. Dameligaprojektet har planer om, at blande sig i toppen af dansk håndbold.

- Vores ambitioner i klubben - og egne ambitioner også - er, at vi kontinuerligt skal være med i slutspillet. Og så skulle vi jo gerne på et eller andet tidspunkt over de næste par år komme op og spille med i den sjoveste ende af ligaen, fortæller den kommende træner, Jan Pytlick.

Men topplaceringer i håndbold kræver en stærk økonomi. Derfor har ejerkredsen bag den ambisiøse fynske klub kastet sig ud i et stort ejendomsprojekt. Sammen med Odense Kommune skal HC Odense bygge 60 ungdomsboliger i nærheden af Syddansk Universitet i den sydøstlige del af byen.

Men faktisk er det slet ikke klubkassen i HC Odense, der er gået med i projektet. Ejerkredsen bag håndboldklubben, med formand Jørn Bonnesen i spidsen, har nemlig oprettet selskabet HC Odense Ejendomme og investeret godt 150 millioner kroner i opførslen af boligerne.

Det formodede overskud fra udlejningen af boliger bliver kvit og frit givet videre til HC Odenses klubkasse. På den måde er det pengemændene bag selskabet, der løber hele risikoen, hvis noget skulle gå galt, mens håndboldklubben helt omkostnings- og risikofrit skummer fløden - anslået 2-3 millioner kroner om året.

En stor foræring fra Jørn Bonnesen og resten af aktionærene.

Hør om Jørn Bonnesen og ejerkredsens planer her:

- Vi får det ud af det, at vi får realiseret et fantastisk godt projekt. Vi får lavet noget for vores piger. Vi får også tilfredsstillet vores lille Odense-hjerte: At Odenses piger kan komme med frem i bussen. Vi synes, det er spændende, smiler formanden

Er I ikke bange, for den risiko I løber?

Nej, det er vi ikke, for så havde vi ikke gjort det. Vi mener, at det her projekt er så velunderbygget, at det vil kunne gennemføres.

Tjener I penge på det?

Nej, det gør vi ikke. Vi har fået en masse arbejde ud af det. Det er ikke meningen, at det er profit til os overhovedet. Den økonomi, der kommer ud af det, går direkte over i HC Odenses kasse.

Et skrækeksempel er jo AaB, der endte med at tabe over mange millioner kroner på ejendomsspekulation. Kan I være sikre på, at det samme ikke sker for jer?

Der er jo aldrig noget, der er 100% sikkert i denne verden, men vi er jo 6-7 aktionære, der har kigget hinanden i øjnene og har lagt hånden på kogepladen og har sagt; ”den risiko tør vi godt løbe”.

TV 2 finansredaktør, Ole Krohn, har fulgt mange erhvervsinvesteringer i sport gennem de seneste mange år. Derfor er hans første udmelding forsigtig.

- Sporene skræmmer. Når vi kigger på en lang rækker andre virksomheder, der har forsøgt at lave 'nebengeschäfter', udover det de bør være gode til, nemlig at drive sportsklub, så har resultaterne været ’lousy’, lyder reaktionen fra Krohn, der dog ser store muligheder for HC Odense i projektet.

- Det, der er afgørende ved den her model, er, at der er vandtætte skotter mellem klubben og de erhvervsinvesteringer, så pengene kun kan strømme den ene vej. Det vil sige, at kommer der tab på erhvervsinvesteringerne, så er det helt afgørende, at det ikke kan rive sportsklubben med i. Og det virker det som om, at det har man taget højde for i den her model, og det vil sige, at det ligner en win-win-situation for håndboldklubben, hvor den får nogle indtægter, som den ellers ikke vil have fået, siger Ole Krohn.

Nu kan Jan Pytlick altså se frem til et væsentlig øget økonomisk fundament.

- Jeg vil sige, at hvis vi skal sammenligne os med Østeuropa med den økonomi, der bliver pumpet i det der, så er vi langt fra. Men i forhold til danske forhold vil jeg sige, at vi er rigtig godt med, lyder den kommende cheftræners vurdering.

Og det giver håb om en medalje-rig fremtid i HC Odense:

- I løbet af nogle år skulle vi gerne have skabt et fundament, der gør, at vi sådan kontinuerligt kan være med blandt de bedste. Og det kræver bare masser af økonomi. Det kan man sige, at vi med det her tiltag er rigtig godt på vej, slutter Jan Pytlick.

HC Odense forventer, at boligerne vil være klar til indflytning i 2019.