Håndbold

Team Esbjerg forstærker truppen: Henter norsk stregspiller

Vilde Mortensen Ingstad fra Norge skifter til Team Esbjerg fra den kommende sæson. Stregspilleren har skrevet under på en toårig aftale med Esbjerg.

Team Esbjerg forstærker truppen forud for den kommende sæson. De danske mestre henter den norske stregspiller Vilde Mortensen Ingstad fra klubben Oppsal IF.

Hun har skrevet under på en toårig aftale med Vestjyderne.

Det oplyser Team Esbjerg i en pressemeddelelse.

- Jeg har længe tænkt på og haft lyst til at prøve noget nyt, og tidspunktet er godt. Jeg kommer til en ny liga, der er mere jævnbyrdig end den norske, og hvor det nok også går lidt hurtigere, siger Vilde Mortensen Ingstad i pressemeddelelsen.

Jeg er tovejsspiller med en god fysik og glæder mig til at spille i en klub, hvor jeg har indtryk af, at det hele fungerer. Et godt hold med seriøse spillere, hvoraf jeg har boet på værelse med Emily Stang Sando under landsholdssamlinger, siger hun.

Vilde Mortensen Ingstad er 21 år gammel og debuterede på det norske landshold i 2014. Hun var på det norske landshold, der i december spillede på dansk grund og vandt VM i Herning. I alt står hun noteret for 18 landsholdskampe for de norske kvinder.

- Vilde er en alsidig og robust spiller, der er god i både forsvar og angreb, og med sin unge alder er værd at bygge på. Hun har ambitioner om at tage næste skridt i sin udvikling, som mange andre unge spillere har gjort i Team Esbjerg,  siger Thomas Hylle, der er sportschef i Team Esbjerg.

Vi står over for en sæson med mange kampe – forhåbentlig mindst 12 i Champions League – og masser af hårdt arbejde. Stregspillerne er blandt dem, der fysisk skal stå mest igennem, og vi har nu tre spillere på positionen, som komplementerer hinanden fint, siger Hylle. 

Skiftet til dansk håndbold bliver dog ikke helt fremmed for Ingstad. Hun har nemlig dansk familie. Med dansk far har stregspilleren familie så lokalt forankret som i i Rejsby, Skærbæk og Varde.