Håndbold

KIF Kolding København henter spanske profiler

Der sker store udskiftninger i truppen hos KIF Kolding København. I dag præsenterede de seks nye spillere.

Lørdag aften sluttede KIF Koldig sæsonen af med en misset bronzemedalje og et farvel til otte spillere - deriblandt Torsten Laen, Kasper Irming og Lasse Andersson.

Men allerede i dag kunne den ambitiøse klub så sige velkommen til seks nye.

Spillerpræsentationen foregik på dansk, men måske spansk havde været mere passende - fire af de seks nye har nemlig tilknytning til spansk håndbold.

TIl venstre back har Kolding hentet 32-årige Antonio Garcia, som i mange år har været en profil på det spanske landshold. Han har senest spillet i ungarnske Pick Szeged, men var ikke i tvivl om sit klubskifte, da Carlos Ortega kontaktede ham.

- KIF Kolding København er en meget stor og historisk klub og et vinderhold. Da han (Carlos Ortega, red) ringede til mig, var det nemt at beslutte mig, siger Antonio Garcia, som allerede kender en del til Danmark.

- Jeg var her til EM i 2014, og så har Mikkel Hansen fortalt mig mange ting om specielt København. Men jeg er her for at spille håndbold, og jeg er virkelig forelsket i dansk håndbold. Er der historiske håndboldlande, så er Danmark ét af dem. Det er en stor inspiration for mig at komme her, siger Antonio Garcia, der har fået en 3-årig aftale.

Til playmakerpositionen hedder den nye mand Niko Mindegia. Han er også spansk landsholdsspiller og kender Lasse Boesen, Kapser Hvidt og Lars Jørgensen fra deres tid sammen i San Antonio. For Mindegia er det særligt den danske håndboldkultur, han glæder sig til.

- Det er en af de mest klassiske klubber i Europa, og de arbejder seriøst og hårdt. Og derfor valgte jeg den her klub. I Danmark er håndbold også en meget stor sport, der er håndbold lige så populær, som fodbold er i Spanien, siger Niko Mindegia med et smil.

Niveauet skal hæves 

Sportschef Lasse Boesen har en klar plan med at tilføre holdet udenlandske spillere.

- Først og fremmest er det for at løfte topniveauet og bundniveauet i fællesskab. Ellers er det for at fremprovokere et højere niveau internationalt. Få nogle, der har erfaring fra udenlandsk håndbold, siger Lasse Boesen.

Ud over de to spaniere har KIF Kolding København hentet brasilianske Fabio Chiuffa og svenske Philip Stenmalm, der begge senest har spillet i den spanske liga. Også to danskere blev præsenteret i dag - fra Århus Håndbold er stregspilleren Morten Bjørnshauge kommet til og fra 1.divisionsklubben HIK Nicolas Lundbye.