Håndbold

Landsholdsprofil vil holde kritik af Klavs Bruun internt

Stine Jørgensen ærgrer sig over, at landsholdsspillernes brev er sluppet ud - og understreger, at kemien er god i dag

Det var ikke et brev, som offentligheden skulle have set. 

Spillerne ville gerne have holdt kritikken af Klavs Bruun Jørgensen internt. 

Derfor ærgrer det landsholdsprofilen Stine Jørgensen, at TV 2 SPORT nu er kommet i besiddelse af brevet, hvor en samlet spillertrup - uopfordret - udtrykker store frustrationer og oplister en række kritikpunkter af landstræneren, hans assistent og de tos samarbejde med spillerne. 

I brevet, som du kan læse i sin fulde længde ved at klikke HER, anklager spillerne blandt andet landstræneren for at være dårligt forberedt, for at være stædig og uden en plan B i kampene, for dårlig kommunikation og for mangel på tillid og respekt over for sin spillertrup.

Hvorfor har I skrevet det her brev?

- Jamen, vi spillede en OL-kval, hvor der var behov for evaluering, siger Stine Jørgensen til TV 2 SPORT i interviewet, som du kan se i fuld længde og uredigeret i videoen ovenfor.

Men hvorfor et tre sider langt brev? Hvorfor snakkede I ikke bare med landstrænerteamet om det?

- Jamen, på det tidspunkt tror jeg, man hurtigst muligt skulle få lavet en evaluering, og den mulighed, vi havde der, var en skriftlig evaluering. Det kan man så.. ja… det kunne da godt være, man havde gjort det anderledes nu.

Gælder det stadig alt det, der står i det her brev?

- Det vil jeg ikke kommentere på. Vi holder den snak internt. Der er der ingen grund til, at I skal blande i, mener FC Midtjylland-spilleren. 

Men er en af grundene til, at I valgte at sende et brev, fordi – som I også skriver i brevet, at der ikke er nogen af jer, der tør gå til Klavs?

- Som sagt: Al den der snak, der har været om evalueringen, den kommer vi internt. Og så kommer vi videre derfra.

Hvordan er kemien mellem jer og Klavs Bruun Jørgensen?

- Jamen, den er god. Vi har haft nogle gode møder her efterfølgende, så jeg synes, vi er videre.

Var den også god under VM og OL-kvalen?

- Der synes jeg også, den var fin. Vi har fundet ud af nogle ting, der skal ændres på, og det er som sagt det, vi har evalueret på, siger Stine Jørgensen. 

Hun er overbevist om, at spillerne og landstrænerteamet nok skal få et godt samarbejde fremover. 

- Ja, det er jeg helt sikker på.

Hvorfor?

- Fordi jeg synes, vi har gang i nogle rigtig spændende ting, og vi har haft nogle gode uger. Vi spillede en fin kamp i går, så jeg synes, der er nogle fede ting at bygge videre på, siger FCM-spilleren. 

Du kan se hele det uredigerede interview med Stine Jørgensen i videoen øverst.