Håndbold

Trods store tilbud: Dansk succestræner bliver og drømmer stort hos Rhein-Neckar Löwen

Nikolaj Jacobsen fortæller, at der er tilbud fra andre klubber, men han har ikke travlt med at forlade de nykårede tyske mestre.

Håndboldmagasinet Kontra besøgte Nikolaj Jacobsen i Tyskland i foråret - se det her på TV 2 Play.

Søndag vandt Nikolaj Jacobsen det tyske mesterskab med Rhein-Neckar Löwen. Dermed blev han ikke bare den første mestertræner for klubben, men også den første danske herretræner, som vinder mesterskabet i Tyskland.

- Det er kæmpestort. Det er klart, Champions League skal og vil altid være det største, men så er det her (Bundesligaen red.) det næststørste, du kan vinde overhovedet som klubtræner i europæisk håndbold, siger Nikolaj Jacobsen i interviewet, som kan ses øverst i artiklen.

Drømmen om at tage det sidste skridt op ad overnævnte rangstige er skam også til stede hos den 44-årige dansker:

- Jeg vil ønske, jeg en dag også kan vinde Champions League.

Men den drøm får dog ikke Nikolaj Jacobsen til at ønske sig videre til en anden klub - med måske større vinderchance i den fornemmeste europæiske klubturnering.

- Ikke lige nu. Jeg har forlænget min kontrakt, så jeg er rigtig glad for at være her, hvor jeg synes, vi har et rigtig spændende hold. Derfor vil jeg også gerne fortsætte det arbejde, som jeg er startet på og blive ved med at udvikle klubben.

Men kan der ikke komme tilbud fra klubber, der spiller med om Champions League-titlen og landshold, som kan være så interessante, at du måske kunne finde på at takke ja til dem?

- Ikke lige nu. Lige nu er jeg det sted, jeg allerhelst vil være. Ellers havde jeg heller ikke forlænget.

Nikolaj Jacobsens trænerkarriere

2004-2007 Spillende assistent, Viborg HK

2007-2012 Assistent træner, BSV

2012-2014 Cheftræner, Aalborg Håndbold

2014- ? Cheftræner, Rhein Neckar Löwen

- Der har været tilbud, der også var store. Men jeg har besluttet mig for at blive her. Jeg har bare været ekstremt glad for at være her. Min familie er faldet godt til efter et år, og derfor har vi også besluttet, at det er det bedste sted for os lige pt at være. Og så er det her, vi er de næste fire år.