Københavns nye træner: Det her bliver den største omvæltning

16x9
Claus Mogensen skifter fra et talentjob i Team Tvis Holstebro til København Håndbold. Foto: Team Tvis Holstebro / Team Tvis Holstebro

København Håndbolds nye træner, Claus Mogensen, forventer at forbedre resultaterne fra sidste sæson.

København Håndbold har torsdag præsenteret Claus Mogensen som ny træner fra næste sæson.

Den nye træner kommer fra et job som cheftræner i norske Byåsen, hvor han vandt sølv i sidste sæson. Byåsen blev slået af storklubben Larvik.

Claus Mogensen er et relativt ubeskrevet blad herhjemme, og for ham bliver det da også lidt af en omvæltning at komme hjem til Danmark.

- Den store medieinteresse er klart den største omvæltning. Jeg har de seneste tre år været vant til, at Larvik løber med hele opmærksomheden, hvor det derimod er alle holdene i den danske liga, der bliver vendt og drejet efter hver spillerunde, siger han.

Claus Mogensen skal stå i spidsen for et af Danmarks mest profilerede, men i sidste sæson også mest skuffende hold. Men med et hold bestående af en håndfuld danske landsholdsspillere er der ingen tvivl om, at målsætningen for næste sæson bliver at forbedre det resultat. 

- Det er en trup, som har fremtiden foran sig med nogle etablerede profiler, og jeg ser også muligheder for, at nye vil byde sig til i løbet af sæsonen, siger han.

København Håndbold har været på jagt efter en ny cheftræner efter Reidar Møistad sagde farvel til hovedstadsklubben efter den forgangne sæson. 

Claus Mogensen havde egentlig fået job som talentansvarlig og træner for U18-kvinderne i Team Tvis Holstebro, men de to klubber har indgået en aftale.

- Det er selvfølgelig ikke nogen optimal situation for os, men vi vil ikke stå i vejen for Claus, når han får en sådan mulighed. Henvendelse fra København bekræfter os i vores valg af Claus som talentansvarlig, og vi er da stolt over, at en ligaklub gerne vil have ham som cheftræner.

- Vi har modtaget en kompensation, som vi er tilfredse med, siger TTH-direktør John Mikkelsen i en meddelelse fra Team Tvis Holstebro.