Så ringe bor håndboldherrerne ved OL: Vask faldt ned fra væggen

Forholdene for de danske håndboldspillere i OL-byen i Rio er ikke alt for gode. Tirsdag brød en vask sammen under Casper U. Mortensen.

Ulrik Wilbek er ikke tilfreds.

- Bygningerne er simpelthen ikke i orden. Forholdene er ikke i orden. Der er ikke rent her. Det er ubehageligt at skulle ud i bad på badeværelset, lyder kritikken fra sportschefen i Dansk Håndbold Forbund.

At forholdene i OL-byen er ringe kommer næppe som en overraskelse for nogen efterhånden, flere land har nemlig allerede klaget over dem, men alligevel fik Casper U. Mortensen sig lidt overraskelse på førstedagen ved OL.

- Jeg står og læner mig op ad en vask, mens jeg skriver en sms på min telefon. Jeg lagde egentlig ikke så mange kræfter i, men så ser jeg bare, at den der marmorplade bare drøner til jorden og smadrer, fortalte danskeren til TV 2 SPORT efter tirsdagens træning.

Så sent som den 27. juli fortalte Dansk Idræts Forbund, at problemerne ville være løst, før de danske atleter ville ankomme.

- Alle reparationer og udbedringer forventes færdiggjort i morgen tidlig. På torsdag kommer et privat rengøringsfirma og gør grundrent, og så er vi 100 procent operationelle og klar til at modtage atleter, lød det fra DIF’s OL-chef de mission Morten Rodtwitt i et Facebook-opslag fra DIF.

Kropsvisitering af rengøringspersonalet

Men en ting er de fysiske problemer på danskernes værelse, noget andet er det rengøringspersonale, som skal hjælpe til. Ifølge TV 2 SPORTs Morten Ankerdal, der dækker legene fra Rio, er OL-medhjælper så fattige, at atleterne skal holde ekstra godt øje med deres ting.

- Når der bliver gjort rent på værelserne, så bliver rengøringspersonalet kropvisiteret, når de går ud af rengøringen, fordi de stjæler fra lejlighederne, fordi de ikke får løn.

Og netop den økonomiske situation i Brasilien, mener Ulrik Wilbek spiller en afgørende rolle for hvorfor tingene ikke er iorden.

- Det ser ud til, at der er blevet sparet rigtig mange penge på håndværkernes løn, så derfor er de stoppet midt i det hele.