Rio 2016

Gudmundur må sadle om igen: 'IOC har ikke formidlet ny regelfortolkning'

Kasper Søndergaard forbliver i OL-truppen, fordi IOC ifølge Dansk Håndbold Forbund ikke har formidlet en ny regelfortolkning.

På grund af Kasper Søndergaards lægskade så landstræner Gudmundur Gudmundsson sig nødsaget til at foretaget en udskiftning.

Se OL-håndbold på TV 2 PLAY

Den kommende FC Barcelona-spiller Lasse Andersson blev indkaldt som erstatning, men nu er det igen blevet vendt på hovedet - ifølge Dansk Håndbold Forbunds sportschef Ulrik Wilbek på grund af en ny regelfortolkning fra den internationale olympiske komité (IOC), som ikke er blevet formidlet til forbundet.

- Når Gudmundur vælger at beholde Søndergaard på holdkortet, velvidende at han ikke kan spille den første del af turneringen, er det, fordi han er en helt central spiller, som holdet ikke vil risikere at afskrive til de afgørende kampe, siger DHF’s sportschef, Ulrik Wilbek.

Den nye regelfortolkning betyder nemlig, at hvis en spiller er blevet skadet i perioden fra den 18. juli til OL's afslutning og dermed bliver pillet ud af truppen, kan denne på intet tidspunkt genindtræde i truppen.

Lasse Andersson, der er på vej til Rio, bliver i stedet reserve, som det ellers var meningen, Søndergaard skulle være.

- Vi har kigget alt igennem, og vi er ikke blevet informeret om stramningen. Faktisk forhørte vi os i den specifikke situation hos de officielle kanaler, inden vi iværksatte torsdagens udskiftning, og der fik vi i første omgang et forkert svar, så det er mildest sagt frustrerende, at vi nu står i denne situation, siger Ulrik Wilbek.

I en pressemeddelelse skriver DHF, at den danske delegation endnu ikke er blevet præsenteret for stramningen.