Rio 2016

Skrækkelig norsk OL-start: Håndboldkvinderne blev kørt over

De forsvarende olympiske håndboldmestre fra Norge kom skidt fra start med nederlag til de brasilianske værter.

De norske håndboldkvinder er efterhånden vant til at vade i guldmedaljer fra diverse slutrunder.

Se OL på TV 2 PLAY

Norge er netop nu forsvarende europa-, verdens- og olympiske mestre, men i forsvaret af guldmedaljen fra London i 2012 fik nordmændene en rigtig skidt start mod Brasilien, der bliver trænet af danske Morten Soubak.

Hjemmebaneheltene vandt med 31-28 efter en anden halvleg, hvor de stille og roligt kørte Norge over. Undervejs var føringen oppe på seks mål, og den brasilianske sejr var aldrig for alvor truet.

- Ved årtusindskiftet slog Norge Brasilien med 35-12 og 40-16. Nu er det Brasilien, der er bedst. Norge blev for passive og for lidt aggressive. De tabte alt for mange mand-mod-mand-dueller. 31 mål imod er slet og ret skrækkeligt, sagde kommentator Harald Bredeli ifølge norsk TV 2.

Norges bedste spiller var Nora Mørk, der scorede 12 mål på 12 skud. I den anden ende stod det helt skidt til, hvor målvogterne til sammen kun lavede otte redninger.

- Norge var ikke, hvad de normalt er. Jeg troede, Norge ville løfte sig i anden halvleg, men Brasilien kom for nemt gennem forsvaret. Norge skal flere hak op i resten af OL, siger TV 2 Norges ekspert Randi Gustad.

Brasilien var foran med et enkelt mål ved pausen.

De to nationer er i pulje med Angola, Spanien Montenegro og Rumænien, og da fire hold går videre, bør Norge stadig spille sig i kvartfinalen.