Rio 2016

Gudmundurs grundige forberedelse sikrede OL-semifinale: Jeg er glad og stolt

Det danske håndboldlandshold havde ikke de store problemer med at slå Slovenien og sikre sig en plads i OL-semifinalen.

Slovenien blev nummer to i gruppe B, mens Danmark blev treer i gruppe A.

Gruppeplaceringerne afspejlede sig dog på ingen måde i OL-kvartfinalen, hvor Danmark var ovenpå hele vejen. Slovenien var foran 0-1, men derfra var danskerne på intet tidspunkt bagud og vandt 37-30.

Det skyldes langt hen ad vejen, at danskerne var godt forberedt på den slovenske modstander.

- Jeg er glad for og stolt over holdets præstation. Jeg snakkede før kampen om, at nøglen var at få forsvaret til at virke, og jeg synes næsten hele tiden, at vi spiller godt forsvar, siger Gudmundur Gudmundsson til TV 2 SPORT.

Det var dog især angrebsspillet, der fungerede for Danmark, der altså scorede 37 mål og aldrig rigtig havde problemer med at lirke det slovenske forsvar op.

- Jeg synes, vi spiller meget godt angrebsspil. Vi havde forberedt os på offensivt forsvar, og vi løser det meget godt. Vi trænede det i går.

- Så skiftede de til 6-0-forsvar, og det fik vi også styr på og scorede mange mål fra mange positioner. Jeg er virkelig glad for, hvordan kampen udviklede sig for os. Vi kan være stolte og glade.

I semifinalen møder Danmark enten Polen eller Kroatien, så den direkte forberedelse kan Gudmundur Gudmundsson ikke påbegynde endnu. I stedet kan han sætte sig ned og se kampen, der spilles i nat klokken 01:30.

- Vi har ikke vundet noget endnu. Vi har bare spillet godt og kvalificeret os til at få muligheden for at kæmpe om en medalje, så det er en meget stor kamp, der venter om to dage, siger Gudmundsson til TV 2 SPORT.

Nattens kampen mellem Polen og Kroatien kan ses på TV 2.

Semifinalen spilles på fredag klokken 20:30 og kan ligededes ses på TV 2.