Rio 2016

Danmark er i OL-finalen efter forlænget spilletid

Danmark er i OL-finalen for første gang nogensinde efter en gyser mod Polen, der først blev afgjort efter forlænget spilletid.

Se finalen direkte på TV 2 søndag kl. 19.00

Danmark besejrede i en afvekslende og enormt spændende semifinale Polen med 29-28 efter forlænget spilletid og møder nu de dobbelte olympiske mestre Frankrig i slutkampen søndag.

Spillerne kunne falde hinanden om halsen i vild jubel efter en kamp, som de flere gange havde lignet vindere af, men hvor de måtte kæmpe til det alleryderste for at sikre sig sejren.

En storspillende Niklas Landin i målet havde vitale redninger i slutfasen, hvor Mikkel Hansen og Morten Olsen var de offensive drivkræfter, der bar Danmark igennem de nervepirrende minutter.

Efter en polske reducering til 28-29, lod danskerne tiden løbe ud, og så var der rundkreds og stammedans i Future Arena i Rio.

At det skulle blive så spændende, så det slet ikke ud til i kampens første halvdel, hvor Danmark havde et klart overtag.

Danmark førte med en enkelt scoring ved pausen, men det var noget i underkanten, for danskerne havde i store dele af halvlegen fuldstændig styr på polakkerne.

Da Mikkel Hansen huggede kuglen ind til 14-10, sikrede han den første firemålsføring, og da så de polske spillere efterhånden noget rådvilde ud.

Men historien om første halvleg var også historien om et polsk mandskab, der ikke uden videre lod sig ryste af.

På ingen tid indhentede Polen den danske føring på 15-11, og kun en scoring af Kasper Søndergaard til allersidst sikrede Danmark den føring, der burde have været flere mål større.

At danskerne ikke havde skaffet sig det forspring, angrebsspillet ellers berettigede til, blev dyrt i begyndelsen af anden halvleg, hvor de indledte med at skyde den polske keeper Piotr Wyszomirski varm.

Tre gange i træk reddede den polske keeper i oplagte scoringspositioner, og så kunne polakkerne bringe sig foran for første gang i kampen.

Danmarks OL-topscorer Lasse Svan havde for gangs skyld svært ved at omsætte de åbne muligheder i mål

Den ellers så sikre Flensborg-fløj begyndte undervejs i anden halvleg at ryste på hovedet efter endnu en afbrænder, og også hans kollega i den modsatte side, Casper U. Mortensen, var usikker i afslutningerne.

De to hold fulgte ad gennem hele anden halvleg, der endte som en ren nervekrig.

Mikkel Hansen scorede til 25-24 på straffe med et halvt minut igen, og det lignede sejrsmålet, men med en vanvittig og desperat sidste aktion udlignede Michal Daszek i de sidste sekunder og sendte de to hold ud på overarbejde.

Se finalen direkte på TV 2 søndag kl. 19.00