Rio 2016

Dansk OL-helt kan ikke holde tårerne tilbage: - Det har været svært for mig at komme hertil

Den danske playmaker Morten Olsen kunne ikke holde tårerne tilbage, da OL-finalen var en realitet.

Rejsen dertil har været lang. Rigtig lang.

31-årige Morten Olsen har under OL fået sit helt store gennembrud for det danske landshold i det, der samtidig er hans slutrundedebut.

Morten Olsen var tydeligt rørt efter kampen var slut.

Fredag nat dansk tid var han endnu en gang blandt de afgørende faktorer, da Danmark slog Polen og spillede sig i OL-finalen. Med syv scoringer var han Danmarks næstmest scorende spiller - kun overgået af Mikkel Hansen.

Da kampen blev fløjtet af efter 2 x 5 minutters forlænget spilletid, kunne Hannover-Burgdorf-spilleren ikke længere holde følelserne tilbage inde på banen, da Danmark havde vundet 29-28.

- Det vidste jeg egentlig godt inden kampen, at hvis vi vandt, ville det blive sådan. Jeg havde det også lidt svært inden kampen, for jeg havde kun én ting i hovedet, og det var, vi ville vinde. Det var endda bare hårdt at tænke på, vi skulle vinde.

- Jeg vidste godt, det ville ske, og så kom jeg lige til at tænke på min familie og min tvillingebror, ja… Og så blev det for meget, sagde Morten Olsen efter kampen til TV 2 SPORT i interviewet, som du kan høre over artiklen.

Tvillingebroderen Kenneth Olsen spiller også selv håndbold, og de to har stået hinanden nær både med fif og opbakning i løbet af håndboldkarrieren.

Og lige præcis opbakning har Morten Olsen haft brug for i landsholdssammenhæng. Gang på gang har han været så tæt på at blive udtaget og komme til en slutrunde, inden drømmen i sidste øjeblik er blevet knust.

Men denne gang skulle det endelig være.

- Det har været svært at komme hertil for mit vedkommende. Og så har jeg en tvillingebror derhjemme, der støtter mig utrolig meget og hjælper mig. Og da jeg tænkte på ham, så blev det for meget, sagde Morten Olsen.

Nu gælder det Frankrig i finalen, men inden han kommer så langt, så skal alle følelserne lige falde til ro igen.

- Jeg kan ikke tænke på så meget andet, end vi er kommet hertil.

Se finalen direkte på TV 2 søndag kl. 19.00