Rio 2016

Norge gik bananas over dansk sejr: - Vi nordmænd elsker Danmark

Den danske sejr på 29-28 over Polen blev på norsk kommenteret så selv Nygaard og Kristensen må bøje sig i støvet.

Ofte er forholdet mellem Danmark og Norge lidt som et søskendepar. Vi kan ufattelig godt lide at drille hinanden, men i sidste ende holder vi af hinanden.

Jeg orker ikke mere. På med nogle reklamer!

Frode Scheie, kommentator TV 2 Norge

Sidstnævnte står i hvert fald klart efter den norske kommentator Frode Scheie gik hele planken ud i sin hyldest af det danske landshold under sin kommentering på TV 2 Norge.

- Danmark, Danmark – det er et yndigt land. Sikke en kamp, de gav os. Vi nordmænd elsker Danmark! Udbasunerede han ifølge tv2.no.

Og det var bare nogle af de hæsblæsende gloser, der blev brugt.

- Det her er det sygeste, jeg nogensinde har set, råbte han, da polske Daszek hamrede bolden ind for Polen med få sekunder igen af den ordinære spilletid, og fulgte op.

- Jeg orker ikke mere. På med nogle reklamer!

Et udsnit fra norsk TV 2's hjemmeside i dag.

I Sverige er tonen lidt mere afdæmpet. Expressen.se skriver:

- Danmark møder Frankrig i OL-finalen, da de slog Polen med 29-28 efter forlænget spilletid. Dermed er Danmark sikret den første OL-medalje til landets håndboldherrer nogensinde.

Danmark møder de forsvarende olympiske mestre fra Frankrig i finalen, og da den største danske stjerne, Mikkel Hansen, til daglig spiller i netop franske Paris Saint Germain, er fokus i L'Equipe selvfølgelig på danskeren.

- Danmark og Mikkel Hansen slog Polen i en kamp, der efterlod dig med åndenød. Danmark er dermed klar til nationens første OL-finale nogensinde. En fremragende Mikkel Hansen ledte Danmark til sejren på 29-28. I finalen møder de Frankrig, de dobbelte forsvarende mestre, i deres søgen efter guld, skriver avisen.

Om det bliver til dansk guld, kan du se på TV 2, når vi sender finalen på søndag. Kampen spilles klokken 19:00, og vi starter optakt allerede 17:30.