Rio 2016

Polske medier efter 'gyser': Stjernens tårer siger det hele

De polske medier anerkender den danske sejr efter nattens højspændte håndboldgyser.

Mens danskerne vågnede op til nyheden om succes og OL-historie, så vågnede polakkerne op til billederne af deres håndboldhelte med bøjede hoveder og tårene trillende.

TV 2 SPORT har været en tur forbi de polske medier, og det er gennemgående, at der er respekt for Danmark efter nattens store drama.

- Nærbillederne af en grædende Karol Bielecki var symbolet på det dramatiske nederlag til de polske håndboldspillere i semifinalen mod Danmark, skriver Wyborcza.

Sportsmediet Przeglad Sportowy skriver:

- Det var en gyser, men finalen bliver uden Polen. De polske spillere havde allerede overrasket ved at slå Kroatien i kvartfinalen og komme ind i medaljezonen. Men det var ikke nok til at gå videre.

Også hjemmesiden rp.pl skriver om stor respekt for det danske holds præstation, og citerer blandt andet den polske landstræner Talant Duyshebaev for at sige:

- Først og fremmest tillykke til Danmark. Vi er naturligvis ikke tilfredse på grund af nederlaget. Jeg synes, at selve kampen var jævnbyrdig. Det vigtigste var første halvleg af den forlængede spilletid, hvor vi var i overtal, men tabte med 0-2.

Avisen fakt.pl fokuserer allerede nu på, at Polen skal spille om bronze mod Tyskland.

- Sikke en fight! Nu skal Polen kæmpe om bronze. Det polske hold taber en drabelig kamp mod Danmark. Piotr Wyszomirski lavede mirakler i målet, men angrebet var ikke godt. Polen reddede overtid, men skandinaverne viste sig at være bedre og vandt 29-28.