Rio 2016

Franske medier: Danmark har stoppet det franske herredømme

Roser til Mikkel Hansen og det danske hold hos de franske medier, der erkender, at en æra er forbi.

Danmark har vundet OL-guld i herrehåndbold for første gang nogensinde med en sejr på 28-26 over Frankrig i finalen i Rio.

En sejr der har sendt Danmark i den syvende himmel, men samtidig Frankrig helt ned i kulkælderen. Håndbold-stornationen missede nemlig chancen for at tage et historisk hattrick af OL-triumfer.

De franske medier er hurtige til at male skuffelsen ud over spalterne på deres hjemmesider.

- Danmark ødelagde fransk håndbolds chance for en historisk treble søndag, da de vandt 28-26 i den olympiske finale. Danskerne satte en stopper for det franske herredømme, og nu må Frankrig affinde sig med sølv, skriver Le Figaro.

Le Parisien følger op:

- Nu er Les Bleus ikke uovervindelige mere. Nu går der fire år mere. Vi mødes igen i Tokyo i 2020.

Den store nationale sportsavis L'Equipe fokuserer på den danske superstjerne Mikkel Hansen, der spillede en brandkamp. Men har også plads til en hyldest af det danske hold som helhed.

- Danmark har vundet sin første guldmedalje. Mikkel Hansen ledte det danske hold i første halvleg, og hele det skandinaviske hold funklede for at holde føringen i anden halvleg - takket være et godt forsvar.

Netop Mikkel Hansen scorede otte mål i kampen - syv af dem i første halvleg.

OL-turneringens All Star-hold

Målmand

Niklas Landin.

Niklas Landin

Niklas Landin bød ind med syv redninger i OL-finalen mod Frankrig og fik efterfølgende disse ord med på vej fra TV 2 SPORTs håndboldekspert, Bent Nyegaard:

- Han havde de afgørende redninger på de afgørende og rigtige tidspunkter. Det var en Niklas Landin, der vendte tilbage med det format, som han har søgt efter i hele OL-turneringen. Der var noget power i ham i finalen.

Foto: MARKO DJURICA / Scanpix Denmark

Venstre fløj

Uwe Gensheimer.

Uwe Gensheimer

Sammen med Tyskland vandt Uwe Gensheimer OL-bronze.

Foto: MARIJAN MURAT / Scanpix Denmark

Venstre back

Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen

Mikkel Hansen har uden tvivl stor andel i den danske OL-triumf og fik efter finalesejren over Frankrig disse ord med på vejen fra TV 2 SPORTs håndboldekspert, Bent Nyegaard.

- Danmarks største spiller er Mikkel Hansen. Han spillede fænomenalt. Han var skudmæssigt dygtig og forsvarsmæssigt bedre end set meget længe. Og i forhold til at give spillet finesse var han outstanding. Kunne jeg give en højere karakter end 5, så havde Hansen fået det.

Foto: MARIJAN MURAT / Scanpix Denmark

Playmaker

Nikola Karabatic.

Nikola Karabatic

Karabatic havde sat næsen op efter en niende guldmedalje, men måtte nøjes med sølv ved de olympiske lege i Rio. Den franske stjerne kan dog trøste sig med at være på turneringens hold.

Foto: MARKO DJURICA / Scanpix Denmark

Højre back

Valentin Porte.

Valentin Porte

Porte havde det svært i OL-finalen mod et godt dansk forsvar. Bare to mål på fem forsøg blev det til for Toulouse-spilleren, men han er at finde på turneringens hold efter en alt i alt flot turnering.

Foto: JAVIER SORIANO / Scanpix Denmark

Højre fløj

Lasse Svan.

Lasse Svan

Fire mål på seks afslutninger i OL-finalen og et hav af vigtige mål i andre kampe. Flensborg-fløjen er på turneringens hold og fik efter finalen følgende ord med på vejen fra Bent Nyegaard:

- Han røg ganske vist ind i to udvisninger, men han viste mod og karakter - som er mit gennemgående tema - og ikke mindst kvalitet. Og det er grunden til, at han kan komme tilbage fra de store chancer, han brændte.

Foto: FRANCK FIFE / Scanpix Denmark

Stregspiller

Cedric Sorhaindo.

Cedric Sorhaindo

Franske Sorhaindo, der er blandt verdens bedste på sin position, fik lidt over en halv time på banen i OL-finalen mod Danmark og nåede at sende bolden ind bag Niklas Landin én gang.

Foto: LUKAS SCHULZE / Scanpix Denmark

MVP

Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen

Foruden en guldmedalje om halsen kan Mikkel Hansen rejse hjem fra OL i Rio med titlen som håndboldturneringens mest værdifulde spiller.

Foto: FRANCK FIFE / Scanpix Denmark

Topscorer

Karol Bielecki.

Karol Bielecki

Polens Karol Bielecki blev OL-topscorer med 55 mål.

Foto: MARIJAN MURAT / Scanpix Denmark