Rio 2016

Kæk Gudmundur udnyttede udskældt regel: - Det var modigt

Danmarks landstræner Gudmundur Gudmundsson var i højt humør,

Det var en landstræner i højt humør, der kom hen til interview efter kampen, og Lars Christiansen jokende sagde til ham, han sagtens kunne smile lidt.

- Ja, jeg ser godt ud i det her, sagde Gudmundsson om sin danske træningsdragt, som måske sad en smule tæt ifølge Morten Ankerdal

Den sidder ikke for tæt?

- Nej, jeg er så godt trænet, grinede landstræneren.

Og han havde bestemt god grund til at grine hele vejen op til podiet og tilbage igen. Frankrig blev nemlig sat på plads i finalen, og dermed fik han sin revanche fra OL-finalen i 2008, hvor han tabte til netop Frankrig som landstræner for Island.

Gudmundur Gudmundsson åbnede søndagens finale mod Frankrig med 7 mod 6-spillet, som er en af de regler, der har været allermest udskældt op til OL.

- Det var modigt! Jeg snakkede med spillerne om, at vi måtte gøre noget for at komme hurtigt ind i kampen og måske overraske dem. Det synes jeg, vi gjorde, og vi startede kampen godt. Jeg var meget tilfreds med strategien og hele kampen.

- Jeg sagde til drengene før kampen, at vi godt kan vinde det her, og det blev en fantastisk dag for os, sagde landstræneren efter finalen til TV 2 SPORT.

Guldmedaljen var håndboldherrernes første olympiske medalje nogensinde, og den kom i hus efter en suveræn 2. halvleg, hvor Frankrig først kom helt tæt på i de sidste minutter af kampen.

- Der er så utrolig mange følelser. Jeg var selvfølgelig utrolig spændt, og det var en tæt kamp, selvom vi er foran med fem mål i 2. halvleg. De kommer tilbage, og var jo meget spændende og en svær kamp at vinde.

- At vinde mod Frankrig er ikke nemt, men vi dækker fantastisk godt op i 2. halvleg. Jeg har sjældent set så godt forsvar hos det danske hold, sagde landstræneren.

Da den islandske landstræner stod på podiet og hørte den danske nationalmelodi, begyndte tårerne at trænge sig på.

- Wauw... Det var utrolig stort. Fantastisk for mig at opleve det. Jeg er meget, meget glad og stolt. For drengene og for Danmark. Selvfølgelig er jeg også glad. Det var bare utrolig stort at opleve det, det er svært at sætte ord på, fortalte landstræneren om det at stå på podiet.