Rio 2016

Kronprins Frederik hylder dansk OL-sejr: - Det umulige er sket

Kronprins Frederik var fuld af begejstring, efter Danmark slog sin onde ånd Frankrig i OL-finalen.

Danmark er olympiske mestre efter en sejr på 28-26 over Frankrig. Men det var ikke kun spillere og trænere, der var oppe at køre over resultatet.

Til stede ved finalen var også H.K.H. Kronprins Frederik, som delte den store glæde.

- Det umulige er sket. Vi har set et hold, der har spillet og kæmpet sig til det. Og hvor hver som en har givet sig selv fuldt ud. Det er så enesteående, som det kan blive.

- Det er næsten ikke til at tro. Man forventer franskmændende kan hente os, men vi holder føringen. Vi har et fantastisk forsvar, og vi scorer på de rigtige tidspunkter. Det er simpelthen så godt spillet. Det er håndbold i olympisk topklasse, sagde han til TV 2 SPORT kort efter slutfløjtet.

Finalesejren betyder, at Danmark slutter OL med to guldmedaljer. Først var det Pernille Blume og nu håndboldlandsholdet. Noget som begejstrer Kronprins Frederik, der til daglig også arbejder som IOC-medlem.

Han har dog svært ved midt i glædesrusen at definere, hvor stor en betydning det i fremtiden vil få for dansk idræt.

- Det må vi jo se med årene, men lige nu er det en rus, som vi kun kunne have drømt om. Vi har to guldmedaljer, én til drengen og en til pigerne. Det kan bare ikke fås bedre. Det er en fantastisk finale, fortæller en begejstret kronprins.

I alt har Danmark formåede at vinde 15 medaljer ved dette OL. To af guld, seks af sølv og syv bronze.