Rio 2016

Nyegaards karakterbog: Det var modets triumf for Danmark

TV 2 SPORT's håndboldekspert Bent Nyegaard deler karakterer ud efter OL-finalen mellem Danmark og Frankrig.

Gudmundur turde ændre i sit spil og bruge blandt andet 7 mod 6-spillet. Det var koncentration. At spille så koncentreret i 60 minutter, det er flot. Og danskerne ender med at kontrollere kampen.

Det er der ikke mange, der kan gøre mod franskmændene. Og så er der det simple faktum, at hvis du skal vinde de store kampe, så skal toppen af holdets pyramide spille godt. Og det gjorde de.

Se Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere herunder, hvor du også selv kan bedømme spillerne.

Nyegaards karakterbog: Danmark vs. Frankrig

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Han havde de afgørende redninger på de afgørende og rigtige tidspunkter. Det var en Niklas Landin, der vendte tilbage med det format, som han har søgt efter i hele OL-turneringen. Der var noget power i ham i finalen.

  4
  Din karakter
 • Jannick Green

  Jannick Green fik ikke spilletid i finalen.

  UB
  Din karakter
 • Casper U. Mortensen

  Han brændte godt nok et par store chancer undervejs, men igen var han forsvarsmæssigt dygtig til at stjæle og klare sine defensive opgaver godt. Og så havde han modet til at komme igen efter nedture, og der vil altid være nedture i store kampe.

  4
  Din karakter
 • Lasse Svan Hansen

  Han røg ganske vist ind i to udvisninger, men han viste mod og karakter - som er mit gennemgående tema - og ikke mindst kvalitet. Og det er grunden til, at han kan komme tilbage fra de store chancer, han brændte.

  4
  Din karakter
 • Henrik Toft Hansen

  Det var så ubetinget hans bedste landskamp. Ikke alene fordi han scorede målene, men også fordi han stod imod det pres. Og der er ikke nogen, der kan lægge mere pres end det franske landshold. Det var et imponerende arbejde, og så er han pivhamrende dygtig til at være tæt på sine modstandere og stjæle bolden.

  5
  Din karakter
 • René Toft Hansen

  Det er noget af det bedste, jeg har set fra René. Taget i betragtning af, at han dårligt kunne slæbe sig rundt til sidst, så lykkedes det ham at holde nogenlunde styr på det sværeste: Det franske krydsspil. Det var en stor og flot præstation.

  5
  Din karakter
 • Jesper Nøddesbo

  Jesper Nøddesbo fik for få minutter til en bedømmelse.

  UB
  Din karakter
 • Mads Mensah Larsen

  Han startede inde og fik den svære opgave at være det fysiske bolværk mod skiftevis Nikola Karabatić, Daniel Narcisse og Timothey N'Guessan. Den fysiske test bestod han. Det var flot forsvarsarbejde af Mensah, og så gør det ikke noget, at han scorer det mål, der lukker kampen.

  4
  Din karakter
 • Henrik Møllgaard

  Henrik Møllgaard fik for få minutter til en bedømmelse.

  UB
  Din karakter
 • Kasper Søndergaard

  Han startede inde i 7 mod 6-spillet, og det var livsvigtigt at have ham med. Han er bare et stort aktiv bredt i banen, hvilket gør, at modstanderforsvaret skal give plads til både Morten Olsen og Mikkel Hansen - og så var Søndergaard godt skydende.

  4
  Din karakter
 • Mikkel Hansen

  Kampens spiller

  Danmarks største spiller er Mikkel Hansen. Han spillede fænomenalt. Han var skudmæssigt dygtig og forsvarsmæssigt bedre end set meget længe. Og i forhold til at give spillet finesse var han outstanding. Kunne jeg give en højere karakter end 5, så havde Hansen fået det.

  5
  Din karakter
 • Mads Christiansen

  Det var mindre spilletid til Mads Christiansen, og han startede også ude for første gang i meget, meget lang tid. Det gav mindre spilletid, men han viste mod og fik åbnet godt op, da han kom ind.

  3
  Din karakter
 • Michael Damgaard

  Michael Damgaard fik ikke spilletid i finalen.

  UB
  Din karakter
 • Morten Olsen

  Han smed for meget væk til at få karakteren 5, men han spillede med en autoritet, som er sjældent set hos en spiller med så få landskampe. Det var afgørende at have så dygtig en mand på midten - både i forhold til Olsens eget spil, men også i forhold til at få backerne i spil.

  4
  Din karakter
 • Gudmundur Gudmundsson

  Landstræneren viste det mod, som man indimellem har savnet. Det var godt set med 7 mod 6, hvilket gav kontrol og sørgede for, at Frankrig ikke kom så godt fra start, som de ellers har for vane. Det var modig at lade Kasper Søndergaard få spilletid, selv om der i anden halvleg var langt ud til bænken, og det var modig at begynde kampen anderledes end normalt. Hans forsvar gik højt på franskmændene, og det lykkedes for det meste. Det er længe siden, at et fransk landshold har scoret så få mål og lavet så mange fejl.

  5
  Din karakter