Rio 2016

OL-reserven Hans Lindberg får alligevel en guldmedalje

Hans Lindberg rejste hjem fra OL i Rio uden en guldmedalje, men Dansk Håndbold Forbund har lovet fløjen en medalje.

TV 2 dækker atleternes ankomst til Danmark. Både på TV 2 og TV 2 NEWS fra kl. 21:25 og på tv2.dk.

Landsholdsfløjen Hans Lindberg måtte se til fra tilskuerpladserne, da holdkammeraterne søndag aften stod øverst på medaljeskamlen og fik guld om halsen.

Hele OL-turneringen var Lindberg reserve, og dermed blev han ikke belønnet med en guldmedalje, men han kan dog se frem til en pakke fra Dansk Håndbold Forbund (DHF).

- Det er selvfølgelig ret mærkeligt, det skal jeg da ikke lægge skjul på. Men sådan er omstændighederne, sagde Hans Lindberg om ikke at kunne stå med en guldmedalje om halsen ved mandagens pressetræf i Rio.

- Jeg ved, at Ulrik (Wilbek) har sagt, at han vil få lavet en (medalje, red.) til mig på DHF's bekostning, men det er bare fedt at kunne fejre det stadig.

Hvordan har det været at være med hernede så tæt på holdet, men alligevel ikke fået spilletid?

- Mærkeligt er måske det første ord. Jeg har været rimelig afklaret med den her situation fra start af og også haft alle scenarierne kørende i hovedet. Og det kunne være et scenarie, at jeg ikke blev skiftet ind. Så hvis jeg ikke var afklaret med det, så var jeg ikke taget med, siger Lindberg.

- Men det er klart, at jeg gerne ville have været inde og bidraget med noget, men man kan bare sige det sådan, at holdet klarede det fremragende. Så der var ikke brug for det, og det er bare fedt, at det er blevet til guld.

Hans Lindberg var som resten af håndboldherrerne hårdt ramt dagen efter festen, hvor der både blev sunget og drukket øl til den helt store guldmedalje.

- Det er jo klart, at stemningen kommer lige et nøk op, når man har vundet guld. Stemningen var helt fantastisk, og folk var virkelig klar til at feste.

TV 2 dækker atleternes ankomst til Danmark. Både på TV 2 og TV 2 NEWS fra kl. 21:25 og på tv2.dk.