Rio 2016

Storsmilende Gudmundur: Største triumf i min trænerkarriere

Håndboldlandsholdets OL-guld er islændingen Gudmundur Gudmundssons største triumf som træner.

Smilet var bredt hos Gudmundur Gudmundsson, da han i aftes vendte hjem sammen med nogle af de danske OL-helte.

For på den lange flyvetur fra Rio havde guldresultatet bundfældet sig hos den danske herrelandstræner i håndbold.

- Det er det største i min trænerkarriere nogensinde. Det er bare meget stort at slå Frankrig - og særligt at slå dem i en finale, for de plejer aldrig at tabe i en finale, sagde Gudmundur Gudmundsson til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, at hele håndboldverdenen blev overrasket af det her resultat, men vi troede på det hele tiden. Selv om vi havde tabt sidste kamp mod Frankrig, så var jeg sikker på, at vi havde en god chance.

Danmark tabte 30-33 til Frankrig i det indledende gruppespil ved OL, men tog revanche på det helt rigtige tidspunkt. Og mens håndboldherrerne kaster sig over øl og mad fra McDonald's, driblede landstræneren tilbage på sit værelse for at gense den historiske bedrift.

- Jeg ville nyde det - at gå igennem kampen igen. For det var en fantastisk kamp, og jeg var utrolig lykkelig med kampen - hvordan kampen udviklede sig, og hvordan vi startede kampen, sagde Gudmundur Gudmundsson.

- Vi var modige, og man kan sige, at vi tog en risiko, men jeg var sikker på, at det var det rigtig at gøre - og så spillede drengene en fantastisk kamp.

Næste opgave for Danmarks håndboldherrer er i november, når det gælder to EM-kvalifikationskampe mod Letland.