Håndbold

FCM-boss om fyring: Fuldstændig håbløst tidspunkt

FC Midtjyllands sportsdirektør Stefan Kristensen indrømmer, at timingen af Helle Thomsens fyring er meget uheldig.

Med kun otte dage til sæsonens første kamp valgte håndboldklubben FC Midtjylland mandag at opsige samarbejdet cheftræner Helle Thomsen med øjeblikkelig virkning. 

Hvorfor har I fyret Helle Thomsen?

- Ligefrem en fyring er det ikke. Vi har lavet en ophævelseskontrakt sammen med Helle. Vi har ikke lige været enige omkring nogle ting – omkring den fremtidige strategi – så det er årsagen til det, siger Stefan Kristensen til TV 2 SPORT.

Timingen kan virke en smule uheldig med så få dage til kampen om sæsonens første titel; Super Cuppen mod ligamestrene fra Team Esbjerg.

Hvorfor nu?

- Ja, det er også et fuldstændig håbløst tidspunkt, det er vi enige om. Vi har prøvet at arbejde med det her i et stykke tid, for at se, om vi kunne nå fælles fodslag. Det er ikke lykkedes. Så derfor er det i dag, den 29. august, det er sket.

Hvis I selv mener, det er håbløst, hvorfor gjorde i det så ikke for to måneder siden?

- Godt spørgsmål. Det er der forskellige årsager til. Som jeg sagde, har vi forsøgt at gå i en proces for at se, om vi kunne finde løsninger. Det er jo ikke fordi, vi ikke har haft vilje til lige nøjagtig den opgave, men det er bare ikke lykkedes. Det betyder, at vi i dag står her.

45-årige Helle Thomsen har været i FC Midtjylland i seks år - de fire seneste som cheftræner. Den samlede periode har været fyldt med medaljer blandt andet to danske mesterskaber fra 2013-2015.

Hvad med resultaterne – har de været, som de skulle være?

- Ja, jeg kan jo bare kigge op i pokalskabet deroppe. Selvfølgelig – det kan vi ikke rende fra. Det er jo heller ikke det. Vi sætter ikke en finger på de sportslige ting, der er blevet lavet med Helle og spillertruppen – og i øvrigt klubben generelt. Så på den måde, kan man sige, at det er et kæmpe kompliment til både Helle, spillerne og klubben, siger sportsdirektør Stefan Kristensen, der overtog den daglige ledelse i klubben i foråret.

Hverken han selv eller Helle Thomsen vil endnu nærmere ind på uenighederne, der førte til det bratte stop.

Er I klar til sæsonstart lige nu?

- Altså det… det er vi selvfølgelig ikke. Altså det er jo klart, at når der sker sådan noget her, så har det enorm betydning for hele spillertruppen, som i øvrigt har været homogen hele vejen igennem i felre år – som også er Helle Thomsens store fortjeneste. Så når man kommer i den her situation, som den her, kommer det til at give nogle små hump på vejen. Dem skal vi have løst – i fællesskab, siger Stefan Kristensen.